loader
Foto

„Morgen” - promisiunea eternă a unui „mâine"

Filmul „Morgen” din 2010 se difuzează la TVR3 pe 1 mai de la ora 02.45, în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc, ediție dedicată de această dată regizorului Marian Crișan.

 

NOAPTEA ALBĂ A FILMULUI ROMÂNESC

Regia și scenariul le semnează Marian Crişan. În distribuție îi întâlnim pe András Hatházi, Yilmaz Yalçin, Elvira Rîmbu, Levente Molnár.

Nelu are 40 de ani şi lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta - un orășel de la granița româno-ungară din județul Bihor. Pentru el, zilele trec la fel: în zori pescuiește, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Într-o zi, bărbatul pescuiește ceva neobișnuit: un emigrant turc care vrea să treacă granița ilegal şi să ajungă în Germania.

(w882) Morgen fil

Emigrantul îi oferă bani lui Nelu, în schimbul ajutorului. Fără să înțeleagă exact ce vrea să-i comunice străinul, Nelu îi promite că îl va ajuta să treacă granița mâine (morgen în limba germană).

Cei doi bărbați ajung să aibă o relaţie specială, în ciuda faptului că nu vorbesc aceeași limbă și nu pot comunica prin cuvinte.

(w882)

Drama regizată de Marian Crișan - debutul său în lungmetraj - a fost răsfățata festivalurilor în urmă cu peste un deceniu: Locarno - Premiul special al juriului; Salonic - Premiile pentru regie, interpretare masculină (Andras Hathazi şi Yilmaz Yalcin) şi Premiul FIPRESCI; Reykjavik - Cel mai bun film; UCIN - Marele premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor. Premiul pentru imagine. Premiul pentru costume; Wiesbaden - Premiul pentru regie; TIFF - Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea lungmetraj; IndieLisboa - Distribution award; Buenos Aires - Premiul SIGNIS.

(w882) Morgen

Pe András Hatházi, actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, regizorul Marian Crișan l-a ales și pentru un rol principal în filmul „Orizont" din 2015.

Ediția 30 aprilie - 1 mai a Nopții Albe a Filmului Românesc, dedicată de această dată regizorului Marian Crișan, începe la ora 22.30 cu scurtmetrajul „Megatron". Detalii despre filmele programate la TVR3 puteți afla aici.

***

Mai multe informații despre filmele de la TVR aflați aici.

Sursa foto: aarc.ro

13:05 Cu cărţile pe faţă

*Studioul teritorial Craiova

Festivalul Internațional Shakespeare Craiova sărbătorește anul acesta 30 de ani de la prima ediție și îi așteaptă la Craiova pe toți iubitorii de teatru cu cea mai spectaculoasă ediție a sa, după cum promit organizatorii, aducând un Shakespeare pentru fiecare!

În perioada 16-26 mai 2024, 30 de spectacole de Robert Wilson, Peter Brook, Declan Donnellan, Robert Lepage și alți regizori de renume mondial se vor juca în șapte săli de spectacole din Craiova, în timp ce în peste 30 de spații convenționale și neconvenționale, pe străzile din cartiere, piețe și parcuri, vor avea loc peste 300 de evenimente-spectacole, concerte, expoziții, parade, sesiuni de comunicări, conferințe, lansări de carte, ateliere teatrale studențești.

Suntem cu toții invitați la călătorii în spațiu și timp, din trecut, prin Shakespeare Village, o replică a unui sat tradițional englezesc de la 1600 ( care va găzdui spectacole de teatru, ateliere, activități pentru copii pe timpul zilei, în tip ce serile vor fi dedicate concertelor și petrecerilor) construit de la zero pe Hipodromul Craiova, până în viitor, prin Shakespeare Dimensions: o incursiune într-o experiență imersivă bazată pe realitatea virtuală și inteligență artificială.

Invitați: Emil Boroghină-fondator Festivalul Internațional Shakespeare Craiova, Vlad Drăgulescu-președinte Festivalul Internațional Shakespeare Craiova

Producător, moderator Mirela Giodea

Transmisiune in regim de direct

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3