loader
Foto

Muzică, dans și spectacol, la ”Dăruieşte Românie!”

Carmen Târnoveanu vă prezintă spectacolul în care românii de pretutindeni sunt eroii principali. Vineri, 12 martie, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+, v-am invitat să revedeți momente frumoase la ”Dăruieşte Românie!”.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

“Alexandra Ungureanu, Adina Postelnicu şi Natalia Barbu n-au povestit mai niciodată, cu voce tare, despre faptul că au fost premiante, că aveau colecţii de 10 în carnetul de note sau că erau abonate la cel puţin o olimpiadă. S-au hotărât, acum, la ”Dăruieşte Românie!”, la TVR Internaţional, să povestească despre ceva ce poate că nu sună "cool", dar are destul conţinut încât să ai de unde da mai departe, adică au înţeles şi au acceptat, fară rezerve, provocarea de a dărui Românie”, ne-a dezvăluit Carmen Târnoveanu.

(w882)

(w882)

(w882)

Spectacolul pe care îl aducem în casele românilor de pretutindeni a devenit, în ultimii ani, o tradiţie de vineri seară, de la ora 21:00. Emisiunea "Dăruieşte Românie!", este provocarea pe care Carmen Târnoveanu pariază la fiecare întâlnire cu artiştii care urcă pe scena emisiunii de la TVR Internaţonal.

”Pinocchio merge la şcoală” s-a jucat tot în această ediţie a emisiunii ”Dăruieşte Românie!”. Spectacolul face parte dintr-un proiect care vorbeşte despre educaţia prin teatru.

“Până în prezent, proiectul s-a desfăşurat în peste 55 de şcoli din judeţele Timiş, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Bucureşti şi a atins un număr de peste 5.000 de copii. Pinocchio, pe care îl jucăm în special în localităţi în care copiii nu au acces la evenimente artistice. După fiecare reprezentaţie are loc un atelier de Teatru Forum, în care se discută cu copiii despre greşelile pe care le-a făcut Pinocchio în drumul său şi despre cum ar trebui să răspundă Pinocchio provocărilor pentru a nu fi păcălit şi pentru a nu părăsi drumul spre şcoală. După atelier, povestea va fi reluată şi de data aceasta Pinocchio va lua deciziile corecte, aşa cum au spus copiii. Copiii vor înţelege, cu ajutorul teatrului de păpuşi, că fiecare dintre ei poate schimba finalul propriei poveşti, că viitorul lor stă în deciziile pe care le iau”, ne-a explicat Daniel Burcea, coordonatorul proiectului.

(w882)

Din distribuţia spectacolului Dăruieşte Românie!, au făcut parte şi Profesorii Trăsniţi, o echipă de savanți năzdrăvani, gata de experimente ştiinţifice în orice moment. Profesorul Spooky şi Andreea Stoica ne-au invitat într-o altă lume a experimentelor ştiinţifice.

(w882)

Şi pentru ca spectacolul să fie complet, am introdus în scenariul întâlnirii cu emisiunea ”Dăruieşte Românie!, din fiecare seară de vineri, de la 21:00, de la TVR Internaţional, şi puţină…magie.

“Când aveam 6 ani şi eram în Târgovişte, tata a venit la mine şi m-a întrebat: “Vezi nasturele ăsta?”Am privit nasturele din mâna lui şi, după ce şi-a frecat palmele ca şi cum ar fi vrut să se încălzească, obiectul a dispărut, după care, tot tata îmi sugerează să caut în buzunar şi acolo era…nasturele. Acela a fost momentul, pentru mine, atunci a început totul“, ne spune Vlad Grigorescu, acum, magician aplaudat în cele mai mari spectacole de magie.

(w882)

***

Moderator/realizator: Carmen Târnoveanu

Editor imagine: Liliana Năstase

Director imagine: Emil Stan

Regizor tv: Manuela Apostol

Producător: Raluca Amzăr

0:00 Se întâmplă acum

Producător Miruna Moraru

1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...