loader
Foto

Galerie foto

Nicu Alifantis în recital la Festivalul „Folk la altar”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, de la ora 22:00, am urmărit la TVR3 un ”Remix” cu Nicu Alifantis în recital la Festivalul „Folk la altar” (Râşnov, 2021).

 

Remix

Nu este prima dată când emisiunea „Remix” îl are în prim-plan pe Nicu Alifantis. Fie solo (în 2019 a sărbătorit 50 de ani de la compunerea primului său hit – „Decembre”), fie cu grupul Zan (în sezonul trecut a împlinit 25 de ani de la înfiinţare, în contextul lansării discului „Leoneed is Love”).

(w882)

(w882)

Însă invitarea domniei sale în contextul Festivalului „Folk la altar – Generaţia generică” a prilejuit, pe lângă recitalul din Biserica Evanghelică, decriptarea influenţelor muzicianului Nicu Alifantis, alături de un alt artist nepereche, Mircea Florian.

(w882)

Coincidenţa face ca emisiunea filmată anul trecut la Râşnov (ultima din sezonul „Remix” de primăvară la TVR3) să se difuzeze în săptămâna în care organizatorii festivalului au anunţat afişul celei de-a doua ediţii, care se va desfăşura în ultima săptămână a acestei luni.

(w882)

(w882)

„Pui” al recunoscutului „Festival de film şi istorii”, evenimentul „Folk la altar” a apărut anul trecut cu un program propus de echipa „Remix”. Desfăşurat într-un cadru intim deosebit, acesta a reunit (pe scenă sau în imaginile de arhivă, dar şi în piesele – tribut cântate de prieteni şi / sau admiratori) mare parte din pionierii genului. Interviurile au vizat începuturile fenomenului (pe cât posibil înainte de Cenaclul „Flacăra”, dar şi în contextul acestuia). Fireşte, recitalurile artiştilor au constituit atracţia principală pentru (tele)spectatori.

(w882)

De aceasta dată, ne-am propus să continuăm periplul pionierilor cu câteva nume importante ale celor veniţi din urmă. Aşadar, de la Generaţia Generică la şaptezeciştii şi optzeciştii Generaţiei Următoare. Ca şi la ediţia precedentă, nu vor lipsi momentele „In memoriam” (din păcate, câţiva dintre artiştii pe care ni-i doream pe afişul acestei ediţii au plecat între timp dintre noi): Victor Socaciu, Cătălin Condurache, Raul Cârstea ş.a.

Mai mult, în fiecare seară, după concertele din Biserica Evanghelică, incursiunea în istoria muzicii folk va continua prin „The Garden Unplugged” – momente muzicale „cu porţile deschise”, alături de artiști brașoveni de toate vârstele. Echipa „Remix” mulţumeşte şi pe această cale coordonatorului Mihai Dragomir şi întregii echipe organizatoare, care i-a invitat pe Mircea Baniciu şi Magda Puskas & Sorina Feier-Bloj (Ecou) / Ducu Bertzi şi Marius Bațu / Mircea Bodolan şi Emeric Imre / Dan Chebac şi Ovidiu Mihăilescu.

Credite foto: arhive personale, Daniel Secărescu, Radu Rădescu

Producător: Doru Ionescu

 

6:55 Imnul României

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3