loader
Foto

„Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu, duminică la TVR

Duminică, 7 ianuarie, de la ora 20.00 pe TVR3 și de la ora 23.00 pe TVR Internațional, Teatrul Național de Televiziune v-a prezentat spectacolul cu piesa „Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu, în adaptarea tv și regia Domniței Munteanu.

 

„Noaptea marilor speranțe”, de Tudor Popescu. Regia: Domnița Munteanu

Piesa de teatru „Noaptea marilor speranţe" de Tudor Popescu a avut premiera în mai 1988, la Teatrul dramatic „George Bacovia" din Bacău. În același an, piesa a fost adaptată pentru televiziune de Domniţa Munteanu.

(w500) Noaptea ma

Delia (interpretată de Rodica Popescu Bitănescu) lucrează la centrala telefonică a unei instituţii şi de câţiva ani este de serviciu în noaptea Anului Nou. De când Felix, comandant de navă şi omul pe care îl iubea, murise într-un accident naval, nu voia să sărbătorească Anul Nou. Delia primeşte la centrală apeluri telefonice de la multe persoane. În viața Deliei apare Călin, violoncelist, și el încărcat cu o poveste de dragoste. Reîntâlnirile lor în noaptea de Revelion, dialogurile Deliei cu mama lui Felix și tot ce se trăiește și se spune în noaptea dintre ani fac din piesa lui Tudor Popescu un spectacol plin de sensibilitate și actualitate.

(w500) Noaptea ma

În distribuție: Ion Dichiseanu, Rodica Popescu Bitănescu, Simona Bondoc, Manuela Ciucur, Anca Sigartău, Aurora Leonte, Mihai Bisericanu, Constantin Drăgănescu, Radu Panamarenco, Alexandru Bindea, Ligia Căliman și copilul Adrian Costin.

Echipa artistică: Scenografie decor: Stelian Anton/ Scenografie costume: Elena Timonu/ Imaginea: Laurențiu Popescu

Regia și adaptarea tv: Domnița Munteanu

(w500) Noaptea ma

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" aduce sâmbătă, 4 mai, pe TVR3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe susține un dialog de împăcare și ...

 

#tvr3