loader
Foto

Galerie foto

O ediție Remix despre scena clujeană, ieri și azi, sâmbătă la TVR 3

Sâmbătă 2 iulie, TVR 3 Remix-ează, de la ora 22.00, două nume de top ale scenei clujene, de ieri și de azi: SORIN TUDORAN și RĂZVAN KRIVACH.

 

Remix

Editia este disponibila online pe TVR+.

Prima rubrică îi este dedicată regretatului chitarist SORIN TUDORAN, tartorul clujean al chitarei electrice din anii ’60 – ’70. Emigrat în Germania, în 1979, acesta a revenit de câteva ori în țară după 1989; din păcate nu a apucat să se mai întoarcă și în muzica rock de acasă, deși și-a dorit-o foarte mult până la sfârșitul vieții (martie 2014). Vorbesc despre el sau îi cântă piesele Sorin Chifiriuc, Totu Rareș și SEMNAL M.

(w882) Sorin Tudo

Sorin Tudoran a fost intervievat în 2008; ilustrarea reportajului a încercat să strângă arhive TVR și independente cu trupele importante cu care a cântat. CHROMATIC GROUP, trupa sa de suflet din ultimii ani ’60, a impresionat la primele două festivaluri naționale de muzică pop organizate de studenții de la Arhitectură (1969, 1971). După desființarea formației studențești, a trecut prin MONDIAL și ROȘU ȘI NEGRU; veți vedea (dar în primul rând asculta) câteva înregistrări, de la ora când acestea funcționau ca super-grupuri, însă cu dovezi palide vizavi de crezul muzical al chitaristului și de nivelul său interpretativ.

(w882) Chromatic

(w882) Sorin Tudo

A doua rubrică îl urmărește pe RĂZVAN KRIVACH, un artist din underground adus la lumină în emisiune după CERBUL DE AUR 2008, când a câștigat trofeul. Portretul său conține filmări și interviuri de-a lungul timpului, ilustrate cu muzica grupurilor IPSE, C.A.S.H., LAVA, FREYA, CRIVACI & SORESCU, inclusiv concursurile de la MAMAIA și EUROVISION care îi începuseră consacrarea națională din ultimii ani. Dar muzicianul s-a întors de unde a venit, în cluburi și în starea sa stabilă... de creativitate, la limita experimentului.

(w882) Razvan Kri

Din 2014, într-un context amplu (dar local), a interpretat rolul principal din musical-ul „Jesus Christ Superstar”. De ultimă oră, Răzvan Krivach trage tare cu un proiect de muzică electronic & psychedelic. Nu-i place să-şi facă reclamă dinainte, dar are deja antamat un festival în ţară în viitorul apropiat, iar ecourile dinspre organizatorii electro din străinătate sunt încurajatoare. O muzică la limita happening-ului, cu improvizaţie şi interactivitate, care-l ține din păcate departe de banda FM, nu și de TVR 3!

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3