loader
Foto

O nouă călătorie pe „Drumul lui Leşe”, la TVR 3

Pe 4 noiembrie, Damian Drăghici şi Grigore Leşe au vorbit despre creaţii şi creatori, despre valori şi identitate culturală, în a doua ediţie din sezonul 5 al emisiunii. „Drumul lui Leşe” a fost difuzat de la ora 21.00, la TVR 3 şi online, pe TVR+ .

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Societatea e dominată de vrăjmăşie, duşmănie, impulsivitate, abuz. Vrednicia, omenia, priceperea sunt în pericol de a fi supuse, de a se atenua în faţa ranchiunei, a invidiei, a orgoliului nemăsurat. Vieţuim într-o hărmălaie totală, colectivă. Sunt oameni care recepţionează viziunea semenilor lor. Ei nu creează după mintea lor, creează şi acţionează după mintea altora, fără conştiinţă şi spirit de judecată. Toţi nemulţumiţii au tendinţa de a se căţăra pe o poziţie profesională nemeritată. De aceea, prin ceea ce facem părem de fiecare dată la debut. Puţine mărturii culturale româneşti se remarcă, iar cele mai multe sunt împietrite în proiect. Niciodată nu ne adunăm pentru a elabora şi a cântări un fenomen socio-cultural. Îngânăm şi denigrăm pentru a invalida performanţele precursorilor noştri, ca şi cum odinioară nu s-ar fi înfăptuit nimic. Persistă o lejeritate în afirmările culturale, însă fără norme şi cunoştinţe fundamentale nu e posibilă afirmarea în creaţie, chiar dacă aceasta e colectivă. Mizele limitate izolează proiectele culturale mari.

(w882) Damian Dra

Acestea sunt premisele de la care Grigore Leşe şi invitatul său, muzicianul Damian Drăghici, pornesc în călătorie la ceas de seară, vineri, 4 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 3 şi online, pe TVR+. O călătorie iniţiatică, de redescoperire şi reevaluare a identităţii noastre şi a „lucrurilor profunde”.

(w882) Damian Dra

Redactori: Savina Bantaş, Sandrino Gavriloaia, Răzvan Bucuroiu

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3