loader
Foto

O nouă Integrală "Remix" cu GRIMUS

Sâmbătă, 24 martie, ora 22.40, la TVR 3 ne întâlnim cu Grimus la "Remix".

 

Remix

În 23 februarie 2018 a fost lansat al patrulea disc Grimus. Trecuseră doi ani după concertul care a marcat un deceniu de activitate. Un moment potrivit pentru un documentar „Remix”, gazdă a primului desant în capitală al clujenilor, în 2006.

La acel prim concert bucureștean, Grimus îi aliniase, alături de Vali Rauca - chitară, Bogdan Mezofi - voce și Cristi Csapo-Martinescu - chitară (membri până în prezent), pe Cristi Boțan, Dorin Țifrea și Robert Forgacs.

(w882)

În 2007 componența este definitivată pentru marea ascensiune, cu Kiss Lehel Sandor - claviaturi, Tamas Adorjani – tobe și Titus Vădan - bass. În același an, clujenii reprezentaseră România la Londra, în finala mondială „Global Battle of the Bands”, pentru ca în 2008 să lanseze primul disc - „Panikon”, aplaudat la scară națională.

În capitala rockului mondial aveau să se întoarcă dupa trei ani, cu un single difuzat de BBC și câteva concerte. Totul plecând de la producătorul Adam Whitakker, care îi descoperise entuziasmat. Al doilea disc, intitulat „Egretta”, cu același Adam la butoane, este lansat în 2011; anul următor avea să aducă trupei concerte în patru festivaluri europene importante, plus deschideri ale unor trupe de primă mărime care au cântat în România.

A urmat „Emergence”, în 2014; foarte important, în același an, melodia „High” este votată drept cea mai bună piesă indie alternative într-o competiție mondială. După marea aniversare Grimus de la București, din 26 februarie 2016, în toamnă postul de baterist este ocupat de Gabor Turi.

(w882)

Anul 2018 a fost început în forță, cu două videosingles. Compus și înregistrat în Germania, albumul „Unmanageable Species” a fost produs de un nou personaj cheie în anturajul creativ Grimus, Ian Kerscher. Pentru „Remix”, el se numește însă Ernesto Bianchi, cel care în 2006 a adus în „Rock Forum” singura trupă pe care realizatorii emisiunii au programat să o filmeze... fără să o fi ascultat. Dar nu fu bai, aşa-i?

(w882)

 

Realizator: Doru Ionescu

Foto: site oficial, facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3