loader
Foto

O nouă stagiune „Remix” cu rock, folk, jazz

Din 2 octombrie, la TVR 3,  stagiunea „Remix” a început în forță. O puteți urmări în fiecare sâmbătă de la ora 22.00 și în reluare peste noapte, la ora 2.00.

 

Remix

Cu un plus de folk în prima parte, dat fiind evenimentul propus de Asociația Mioritics echipei de realizare a emisiunii - „Folk la altar. Generația generică” (Râșnov, 28 – 31 iulie 2021). Un afiș inedit, complex și ofertant, negociat cu organizatorii Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov, care a adus împreună primii artiști ai genului folk din România.

(w882) folk la al

Pionierii, fondatorii unui gen muzical nou, în contra direcției oficiale impuse de regimul comunist, mai cu seamă după 1971.

(w882) tt

În fiecare zi, protagoniștii recitalurilor de seară au fost intervievați, în același cadru ofertant și primitor al Bisericii Evanghelice din Râșnov. Mai mult, edițiile „Remix” rezultate (cel puțin opt, distribuite și în grila de primăvară 2022) pun în pagină arhive cu cei stabiliți în străinătate, dar și momente „in memoriam”, omagiindu-i pe cei plecați pentru totdeauna dintre noi.

(w882) folk la al

Artiști de departe, dar aproape, membri ai unei generații folk generice, cum a numit-o regretatul Horia Stoicanu; în altă ordine de idei, parafrazându-i de astă dată pe Mircea Florian și regretatul Florian Pittiș, un eveniment unic și irepetabil!

(w882) folk la al

Dacă am zis rock, vara a fost un prilej să decantăm atât în istoria genului (două exemple: Festivalul „Club A” (1971);

(w882) rock 3

Marius Luca – Metropol, Metrock, dar cu noutăți de ultimă oră) cât și în prezentul scenei românești: cărți de vizită Days of Confusion, Scarlet Aura, Magica, Frig Genom, un concert inedit Mike Godoroja & Blue Spirit...

(w882) rock 1

Nu lipsesc două rubrici cu vechituri în haine noi: proiectul „Rockul Carantinei” (între ai cărui fondatori se numără și emisiunea „Remix”) a continuat și în 2021, inclusiv cu o nouă etalare a remix-urilor din rockul românesc în concert, în 7 iulie 2021.

(w882) rock 2

Avem în vedere și două reveniri în forță, după pandemie: Florian din Transilvania (35 de ani de la discul „Tainicul vârtej)” și Nicu Alifantis & Zan (trupa cantautorului... alifantic a susținut în 2020 un concert pentru a marca sfertul de veac trecut de la înființare, dar și-a continuat periplul aniversar și în 2021).

(w882) jazz 1

Jazzul românesc este din nou bine reprezentat, că este vorba de muzicieni din diaspora ori din România. Elena Mîndru (stabilită în Finlanda) s-a întors acasă (inclusiv pe scena „Electric Castle”, generoasă și cu proiectul lui Mircea Florian pomenit mai sus), în momentul în care lansa al patrulea disc în nume propriu.

(w882) florian

Selecțiuni din concerte cu Joy of Life (proiectul lui Petrică Andrei cu Vlad Popescu și Olivier Gatto sau Decebal Bădilă) respectiv recentul turneu al Ramonei Horvath cu Nicolas Rageau sunt alte două subiecte luate recent în colimator. Comentator, nimeni altul decât Florian „Moșu” Lungu!

(w882) jazz 4

(w882) jazz 5

Nu am ajuns la 13 (câte ediții ne-am propus pentru această toamnă – iarnă), pentru că nici muzica, nici... cărțile ei nu stau pe loc, ci tot cresc. Nu ne rămâne decât să așteptăm datele de difuzare, cu sănătate și spor în toate, ceea ce dorim atât muzicienilor români, cât și telespectatorilor TVR3!

(w882) c a

(w882) preoteasa

Credite foto: Asociația Mioritics, Mirel Leventer, Emilian Urse, arhive personale

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Berinde

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3