loader
Foto

O Picătură de Cultură cu Vasile Şeicaru, despre folkul de azi şi de mâine

Poveşti despre folk, rock, Cenaclul „Flacăra”, generaţia de azi şi cea de mâine, despre creaţie şi viaţă, cu Vasile Şeicaru – în ediţia din 8 decembrie a emisiunii „Picătura de cultură”, de la TVR 3, propusă de studioul Tg. Mureş de la ora 16:00.

 

Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Îl iubesc pe Dumnezeu şi nu privesc niciodată cu ură spre cer!” îşi încheie Vasile Şeicaru sau Vale, cum îi spun prietenii, biografia pe site-ul său seicaru.ro.

Născut la 10 iulie 1951 la Galaţi, Vasile Şeicaru debutează în 1970, ca solist vocal în formaţia „Cristal”.

Din 1978, devine membru al Cenaclului „Flacăra” şi desfăşoară o susţinută activitate solistică.

(w882) Cenaclu

În 1984 părăseşte cenaclul, dar continuă activitatea de solist folk, apărând pe scenă alături de cunoscuţi artişti din zona rock, pop şi folk.

(w882) Cei 3

Îndrăgitul artist a oferit un interviu postului TVR Tg. Mureş chiar înainte cu câteva ore de concertul susţinut la Festivalul Naţional de muzică folk „Ziua de mâine”, ediţia a XII-a, Alba Iulia.

(w882) Seicaru1

Vasile Şeicaru a povestit despre începuturile sale muzicale, despre trecerea de la rock la folk, dar şi cum a ... sărit de la pregătirea sportivă la cea muzicală. Ne-a împărtăşit, cu amabilitate, dar şi sensibilitate, câteva momente care i-au marcat atât cariera, cât şi viaţa.

(w882) Seic4

Telespectatorii vor avea ocazia să intre în „culisele” pregătirii artistului înainte de concert şi să asculte unele dintre cele mai iubite piese ale sale: „Aruncarea în valuri”, „Actorul” şi „La adio”.

(w882) Seic5

Concertul va fi difuzat integral într-una dintre ediţiile emisiunii „Cap de afiş”.

***

Emisiunea „Picătura de cultură” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, joi, 8 decembrie, la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 10 decembrie, ora 19:30.

Pentru o minte sănătoasă consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3