loader
Foto

Două seri de poezie și amintiri cu Ana Blandiana, la „Din arhiva TVR” | VIDEO

Sâmbătă, 8 iunie, precum şi pe 15 iunie, de la ora 20:00, la TVR 3, emisiunea „Din arhiva TVR”, realizată de Irninis Miricioiu, ne-a propus să petrecem două seri speciale în compania uneia dintre cele mai iubite poete ale României: Ana Blandiana. Ediția difuzată în două părţi a fost o adevărată călătorie emoționantă în lumea poeziei și amintirilor, aducând în prim-plan momente unice din viața și opera Anei Blandiana.

 

Irninis Miricioiu
Din arhiva TVR

Ana Blandiana: o voce puternică în cultura română

Ana Blandiana, pseudonimul literar al Otiliei Valeria Coman, s-a născut pe 25 martie 1942 în Timișoara. Cu o carieră literară care se întinde pe mai multe decenii, Blandiana este recunoscută pentru stilul său liric inconfundabil și pentru curajul de a aborda teme sociale și politice în timpul regimului comunist din România. Printre volumele sale celebre se numără "Focuri în grădină", "Octombrie, Noiembrie, Decembrie" și "Stea de pradă".

(w882) ana blandi

Pe lângă activitatea sa poetică, Ana Blandiana este cunoscută și pentru eforturile sale în domeniul drepturilor omului, fiind co-fondatoare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet.

În ediția dedicată Anei Blandiana a emisiunii "Din Arhiva TVR", telespectatorii au ocazia să urmărească lecturi de poezie, cântece scrise pe versurile sale și momente cheie din cariera acesteia. Emisiunea oferă, de asemenea, o perspectivă personală asupra vieții poetei, prin intermediul amintirilor și reflecțiilor poetei.

(w882) ana blandi

Prezența Anei Blandiana în cadrul emisiunii „Din arhiva TVR” nu este doar un prilej de a celebra opera sa literară, ci și o invitație la reflectare asupra valorilor culturale și morale care au modelat istoria recentă a României. Este o oportunitate de a redescoperi vocea unei poete care a folosit cuvântul ca pe o armă împotriva opresiunii și care continuă să inspire generații de cititori și scriitori.

(w882) ana blandi

Sursa foto: anablandiana.ro

O ediție specială a emisiunii „Din arhiva TVR”, în două seri de poezie, amintiri și introspecție, sâmbătă, 8 iunie, respectiv sâmbătă, 15 iunie, de la ora 20:00, pe TVR 3.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător TVR3 Miruna Moraru

0:00 Tableta de sănătate (R)

*Studioul teritorial Timișoara

* Teme medicale de interes și invitați interesanți. Nu ne scapă nici o informație de ultimă oră și nu ne este frică să abordăm subiecte pe probleme medicale dintre cele mai controversate!

Producător Veronica Mihoc

(Reluare)
 
Spectacolul „Paiaţele”, o fantezie după A.P. Cehov, propunerea TVR în serile de teatru din această săptămână | VIDEO

Teatrul Naţional de Televiziune a pregătit pentru zilele de 17 și 21 iulie spectacolul cu piesa „Paiaţele”, adaptare după A.P. Cehov. Comedia ...

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Am urmărit o ediție "Vară pentru voi", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR 3. Emisiune realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Sezonul estival „Dăruiește Românie!

Vara aceasta, vineri de vineri, Carmen Târnoveanu îi întâmpină pe invitații emisiunii „Dăruiește Românie!" în locuri de poveste, decupate ...

 

#tvr3