loader
Foto

Două seri de poezie și amintiri cu Ana Blandiana, la „Din arhiva TVR” | VIDEO

Sâmbătă, 8 iunie, precum şi pe 15 iunie, de la ora 20:00, la TVR 3, emisiunea „Din arhiva TVR”, realizată de Irninis Miricioiu, ne-a propus să petrecem două seri speciale în compania uneia dintre cele mai iubite poete ale României: Ana Blandiana. Ediția difuzată în două părţi a fost o adevărată călătorie emoționantă în lumea poeziei și amintirilor, aducând în prim-plan momente unice din viața și opera Anei Blandiana.

 

Irninis Miricioiu
Din arhiva TVR

Ana Blandiana: o voce puternică în cultura română

Ana Blandiana, pseudonimul literar al Otiliei Valeria Coman, s-a născut pe 25 martie 1942 în Timișoara. Cu o carieră literară care se întinde pe mai multe decenii, Blandiana este recunoscută pentru stilul său liric inconfundabil și pentru curajul de a aborda teme sociale și politice în timpul regimului comunist din România. Printre volumele sale celebre se numără "Focuri în grădină", "Octombrie, Noiembrie, Decembrie" și "Stea de pradă".

(w882) ana blandi

Pe lângă activitatea sa poetică, Ana Blandiana este cunoscută și pentru eforturile sale în domeniul drepturilor omului, fiind co-fondatoare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet.

În ediția dedicată Anei Blandiana a emisiunii "Din Arhiva TVR", telespectatorii au ocazia să urmărească lecturi de poezie, cântece scrise pe versurile sale și momente cheie din cariera acesteia. Emisiunea oferă, de asemenea, o perspectivă personală asupra vieții poetei, prin intermediul amintirilor și reflecțiilor poetei.

(w882) ana blandi

Prezența Anei Blandiana în cadrul emisiunii „Din arhiva TVR” nu este doar un prilej de a celebra opera sa literară, ci și o invitație la reflectare asupra valorilor culturale și morale care au modelat istoria recentă a României. Este o oportunitate de a redescoperi vocea unei poete care a folosit cuvântul ca pe o armă împotriva opresiunii și care continuă să inspire generații de cititori și scriitori.

(w882) ana blandi

Sursa foto: anablandiana.ro

O ediție specială a emisiunii „Din arhiva TVR”, în două seri de poezie, amintiri și introspecție, sâmbătă, 8 iunie, respectiv sâmbătă, 15 iunie, de la ora 20:00, pe TVR 3.

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Cristina Gavriluță (I)

Producator Ovidiu Mihaiuc

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

 
„Locuri, oameni și comori

În fiecare zi pe TVR3, urmărim de luni până vineri de la ora 9:30, câte un episod „Locuri, oameni și comori" dintr-o serie Best of programată în ...

Istoria agricultorilor italieni din Oltenia | VIDEO

Istoria agricultorilor italieni din Oltenia | VIDEO

publicat: marţi, 25 iunie 2024

Ediția de miercuri, 26 iunie, a emisiunii „Cu cărțile pe față" vă propune un dialog al moderatoarei Mirela Giodea cu doctor în istorie Rodica ...

Spectacolul cu piesa „Poveste despre tatăl meu

Piesa lui Radu F. Alexandru a dost dramatizată de regizorul Gelu Colceag pentru televiziune și este programată miercuri, 26 iunie, de la ora ...

 

#tvr3