loader
Foto

Importanța terapiilor inovative

În România se poate obține, în cadrul UMF Craiova, atestatul de studii complementare în oxigen-ozono-terapie. Terapia cu ozon este astăzi utilizată ca o opțiune terapeutică complementară într-o varietate de afecțiuni medicale, de la cele inflamatorii sau dermatologice, la afecțiuni ale sistemului circulator, respiratorii, gastrointestinale, reumatologice.

 

Christian Friedrich Schönbein, profesor de chimie la Universitatea din Basel, a fost primul om de știință care a făcut identificarea ozonului ca un compus chimic distinct, în 1840. Apoi formula moleculară a ozonului a fost determinată în 1865 de Soret. Ozonul a fost produs în mod artificial în 1900. Brevetul pentru primul generator de ozon fusese obținut de Nikola Tesla în 22 septembrie 1896.* Inițial, au fost comercializate pe lângă aceste generatoare și creme sau uleiuri ozonificate pentru medici.

Astăzi, terapia cu ozon presupune administrarea ozonului în organism prin diferite moduri. Proprietățile antioxidante și antimicrobiene s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul timpului, existând recomandări specifice pentru fiecare pacient în parte.

(w882)

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, medicii, farmaciștii și medicii stomatologi pot opta pentru obținerea unui nou atestat de studii complementare: Ozonoterapia în practica medicală.

Despre proiectele, recunoașterea și provocările Societății Științifice Române de Oxigen-Ozono-Terapie și despre importanța terapiilor inovative aflați detalii dintr-o ediție Tableta de sănătate, la TVR 3. Rolul psihologului în terapia cu ozon va fi, de asemenea, un subiect în cadrul acestei ediții difuzate miercuri, 14 august, de la ora 14. Invitați: Adelina Mogoș, psiholog clinician, psihoterapeut și dr. Gabriel Mogoș, medic primar chirurgie, Președintele Societății Științifice Române de Oxigen-Ozono-Terapie.

Producător Dana Preda

Moderator Andrada Cojocaru

Info: teslauniverse.com, American Chemical Society

Foto: Pexels

2:50 Cine ingaduie ruina si uitarea? Ruga pentru bisericile de lemn din Vaslui

Documentar * *Studioul teritorial Iaşi

*În judeţul Vaslui există 55 de biserici de lemn construite acum aproximativ două sute de ani. Mai toate sunt ascunse de ochii lumii, iar a ajunge la aceste lăcaşuri de cult e de multe ori o încercare asemeni unei penitenţe. Doar acolo, în preajma lor, simţi binecuvântarea divină şi rugăciunile înaintaşilor. Deşi au o valoare patrimonială uriaşă nu doar prin arhitectura construcţiei, ci şi prin importanţa obiectelor de cult păstrate sau a cărţilor bisericeşti scrise în chirilică, aceste monumente istorice, majoritatea de categorie A, zac în uitare şi nepăsare. Preoţii şi puţinii enoriaşi care le trec pragul se chinuie să le ţină în viaţă, însă, pe alocuri, timpul nu mai are răbdare. Echipa TVR Iaşi a avut şansa să redescopere aceste altare ridicate la Cârţibaşi, Ştioborăni, Gologofta sau la mănăstirile Pârveşti și Mălineşti, cele două din urmă fiind printre puţinele unde s-au găsit fonduri pentru consolidare şi restaurare.

Producător Maria Florea

(Reluare)

3:35 Drumul lui Leşe

* Vor veni pe Drumul lui Leşe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artişti, manageri, lăutari. Invitaţii ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viaţa lor este un drum care trebuie adus in atenţia telespectatorilor. Viaţa lor este o mişcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leşe înseamnă un dialog de împăcare şi de bucurie.

Realizator, moderator Grigore Leşe​

Producător Mihai Enea

(Reluare)
 
“Satul meu”: Marginea, meșteșuguri la rang de artă

Marginea, județul Suceava. O localitate cu iz de oraș din Occident, cu gospodării dintre cele mai moderne și o comună în care oamenii așteaptă ...

Festivalul Valeria Peter Predescu - Invitații

Festivalul Valeria Peter Predescu - Invitații

publicat: joi, 24 aprilie 2025

Vineri, 25 aprilie, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție a îndrăgitei emisiuni “Cântec și poveste” cu selecțiuni de la cea de-a XIII-a ...

Dialog cu regizorul Radu Mihăileanu, la TVR 3

Dialog cu regizorul Radu Mihăileanu, la TVR 3

publicat: miercuri, 23 aprilie 2025

Radu Mihăileanu poartă un dialog revelator cu Andreea Știliuc. Vom afla lucruri mai puțin cunoscute despre marele regizor, îi vom cunoaște ...

 

#tvr3