loader
Foto

Patima iubirii - la TVR 3

Sâmbătă, 20 februarie, de la ora 23.00, v-ați putut delecta cu un film italian de excepţie, o dramă ce are în palmares 3 premii David di Donatello şi o nominalizare la Palme d'Or – Festivalul de la Cannes 1981

 

Dramă. Italia, 1862. Fermecătorul căpitan Giorgio, ajuns cu detaşamentul într-un oraş din Piemont, o întâlneşte pe Clara, femeie căsătorită şi mamă a unui copil. Între cei doi se naşte o iubire puternică. La scurt timp, Giorgio este mutat într-o altă unitate militară. Aici o cunoaşte pe Fosca, nepoata comandantului, o femeie bolnăvicioasă şi neatrăgătoare, dar deosebit de sensibilă şi cultivată. Fosca se îndrăgosteşte de căpitan, ştiind că nu-i poate cere acestuia s-o iubească – dar patima este mai presus de raţiune.

Filmul are în palmares 3 premii David di Donatello şi o nominalizare la Palme d'Or – Festivalul de la Cannes 1981

Patima iubirii este bazat pe cartea Fosca, cel mai faimos roman al scriitorului Igino Ugo Tarchetti şi redă o atmosferă aproape balzaciană din secolul al XIX-lea. Este o poveste de dragoste nebunească dintre un bărbat și o femeie care, aparent, nu au nimic în comun decât nebunia pasiunii.

Subestimat și puțin cunoscut în Italia, filmul lui Scola a avut un mare succes în străinătate, în special în Franța și America, unde celebrul profesor Lawrence Venuti a tradus în engleză fomanul Fosca al scriiorului  Tarchetti, purtând titlul „Pasiunea”.

Filmul „Patima iubirii” a fost, la rândul său, sursă de inspiraţie pentru musicalul „Pasiunea” semnat de compozitorul Stephen Sondheim și scenaristul James Lapine, autorii celebrului West Side Story. Premiera spectacolului inspirat de acest film a avut loc pe Broadway în 1994 - şi a câștigat trofeul Tony Awards pentru cel mai bun muzical din acel an.

PATIMA IUBIRII (PASSIONE D'AMORE – Italia, Franţa, 1981)
Regia: Ettore Scola
Cu: Bernard Giraudeau, Valeria d'Obici, Laura Antonelli, Jean-Louis Trintignant

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Andrada Gorog

16:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3