loader
Foto

Pe Valea Ilvelor cu Mărioara Dragotă

Emisiunea „Cântec și Poveste", pregătită vineri, 15 decembrie, de echipa TVR Cluj, vă invită pe Valea Ilvelor, unde ne însoțește interpreta Mărioara Dragotă. De la ora 15.00, pe TVR3.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Originară din satul Leșu Ilvei, locul unde poposea cu aproape 100 de ani în urmă echipa de cercetători condusă de marele folclorist Constantin Brăiloiu, interpreta Mărioara Dragotă a devenit un reper pentru ceea ce înseamnă misiunea de mesager al cântecului popular tradițional.

(w882) Dragota

Laureată a numeroase concursuri și festivaluri naționale de folclor, Mărioara Dragotă și-a adunat un repertoriu de mare valoare și frumusețe, pe care l-a nemurit prin înregistrările efectuate în studiourile Radio și la prestigioase case de producție muzicală.

(w882) Dragota


O perioadă de timp a fost nevoită să trăiască departe de țară, în Spania, unde a muncit pentru un trai mai bun, așa cum au procedat mulți români, dar și acolo tot cântecul de acasă i-a fost alinarea sufletului.

(w500) P Dragota


În această ediție o veți cunoaște mai bine pe Mărioara Dragotă și veți afla lucruri inedite despre povestea drumului ei în lumea minunată a cântecului popular ilvean. Toate aceste povești vor fi împletite cu filmări ale cântecelor sale, realizate în cadre de mare frumusețe.

***

(w882) Dragota

TVR Cluj

Moderator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediţii, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, şi ilustrate vizual prin imagini de arhivă, fotografii vechi şi dramatizări.

Producător Angela Precup

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)
 
Ce este pectărul?

Ce este pectărul?

publicat: vineri, 22 noiembrie 2024

Noi vă zicem, voi traduceți, căci așa sună de multe ori graiul bănățean - ca o limbă străină: „Punem în coș bobii care ajung în postăvița ce ...

Hanurile uitate ale Bucureștiului

Hanurile uitate ale Bucureștiului

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

Ce atmosferă, ce viață, ce opulență, cum se mai învârteau banii pe sub tejghele, cum beau de supărare cei ce-și pierdeau gologanii, cum își mai ...

Călător de meserie: Ciobănitul și luxul libertății

Călător de meserie: Ciobănitul și luxul libertății

publicat: miercuri, 20 noiembrie 2024

Marin a devenit cioban în copilărie, când mergea verile la bunici și mâna turmele de oi pe crestele munților Retezat. Ciobănia de munte și de ...

 

#tvr3