loader
Foto

Pe Valea Ilvelor cu Mărioara Dragotă

Emisiunea „Cântec și Poveste", pregătită vineri, 15 decembrie, de echipa TVR Cluj, vă invită pe Valea Ilvelor, unde ne însoțește interpreta Mărioara Dragotă. De la ora 15.00, pe TVR3.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Originară din satul Leșu Ilvei, locul unde poposea cu aproape 100 de ani în urmă echipa de cercetători condusă de marele folclorist Constantin Brăiloiu, interpreta Mărioara Dragotă a devenit un reper pentru ceea ce înseamnă misiunea de mesager al cântecului popular tradițional.

(w882) Dragota

Laureată a numeroase concursuri și festivaluri naționale de folclor, Mărioara Dragotă și-a adunat un repertoriu de mare valoare și frumusețe, pe care l-a nemurit prin înregistrările efectuate în studiourile Radio și la prestigioase case de producție muzicală.

(w882) Dragota


O perioadă de timp a fost nevoită să trăiască departe de țară, în Spania, unde a muncit pentru un trai mai bun, așa cum au procedat mulți români, dar și acolo tot cântecul de acasă i-a fost alinarea sufletului.

(w500) P Dragota


În această ediție o veți cunoaște mai bine pe Mărioara Dragotă și veți afla lucruri inedite despre povestea drumului ei în lumea minunată a cântecului popular ilvean. Toate aceste povești vor fi împletite cu filmări ale cântecelor sale, realizate în cadre de mare frumusețe.

***

(w882) Dragota

TVR Cluj

Moderator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

13:05 Arena

*Studioul teritorial Iasi

*Producător Vasile Arhire

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, vă invităm la o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

„Taina zilelor mari” - De la axiomă la biruința lăuntrică

Emisiunea este difuzată la TVR 3, vineri, 3 mai, de la ora 16:00. La TVR Târgu Mureș, a doua parte a interviului se difuzează duminică, 5 mai, de ...

 

#tvr3