loader
Foto

Pedagogia - o artă, o jertfă sau doar un palmares?

O nouă ediție a emisiunii „Spirit și credință" a fost programată pe TVR3 sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora  9.00, iar pe TVR Tg. Mureș duminică, 12 noiembrie, de la ora 18.00.

 

Spirit și credință

Părintele profesor doctor Ovidiu Bârsan și invitații săi discută despre bogăția vieții interioare și împlinirea care vine din ea și caută răspunsuri la întrebări care contează.

Pace, har și trezvie!

***

(w882) Spirit si

Pedagogia, o artă, o jertfă sau doar un palmares?

Ediția de duminică, 12 noiembrie, propune o discuție care evocă centenarul Colegiului Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș și implicit rostul și rolul mentorului în formarea tinerilor și nu numai.

Şcolile pentru pregătirea educatoarelor şi învăţătorilor au o tradiţie de 120 de ani în judeţul Mureş. Limbile de predare în care au fost pregătiţi învăţătorii au fost româna, maghiara sau germana. „Liceul Pedagogic din Târgu Mureş” a fost înfiinţat în 1966, ca liceu de specialitate. În anul 1990 instituţia a cunoscut transformări esenţiale în conţinut şi organizare, transformându-se,  pentru 7 ani, în Şcoală Normală.

(w882) Spirit si

În urmă cu 30 de ani, la 15 ianuarie 1993 i se atribuia numele poetului „nepereche”, instituţia devenind Şcoala Normală „Mihai Eminescu” din Târgu Mureş. În 1998 devine din nou Liceu Pedagogic, pentru ca acum să fie cunoscut sub numele de Colegiul Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș.

(w882) Spirit si

Invitați: profesor DORIN-CRISTIAN LOBONȚ, director al Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș, și ANAMARIA OPREA, elevă la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș.

(w882) Spirit si

***

În agitația de zi cu zi, oferă-ți un moment de liniște în fiecare duminică, de la ora 18:00, la TVR Târgu Mureș.

Moderator: preot profesor doctor Ovidiu Bârsan

Producător: Petronela Moraru

(w882) Spirit si

10:00 Spirit şi credinţă

* Studioul teritorial Cluj

*Liturghia de Paste de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Cluj

Producator Liana Gota

Transmisiune directă Cluj

12:00 Documentar-Nestematele pamantului

* Studioul teritorial Timişoara

*Documentar despre pietrele pretioase

Producător Andrei Boroșovici

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3