loader
Foto

Vă invităm să ne pregătim de Crăciun, urmărind vodevilul: "Piatra din casă"

Un spectacol aniversar cu o distribuţie inedită - la TVRi (22 dec. de la ora 23.30 şi 23 dec. de la ora 18.00) şi la TVR 3 (duminică, 24 decembrie, de la ora 20.00.

 

La aniversarea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, Televiziunea Română a montat piesa „Piatra din casă” o comedie după Vasile Alecsandri şi B.P. Haşdeu.

Pentru a scoate în evidenţă importanţa aniversării, distribuția a fost alcătuită de actori, dar şi de vedete din TVR cu sau fără experiență actoricească. Fie că a fost vorba de comentatori, producători, jurnalişti cu experienţă de Ştiri, Sport, anchete sau divertisment, cu toţii au fost uniţi de dragostea pentru teatru.

(w882) piatra din

Urmăriţi acest spectacol unic, o comedie savuroasă cu o distribuţie din care fac parte (în ordine alfabetică): Sever Bârzan (Comisul Nicu, fiul său), Corina Danilă (Marghioliţa, fiica ei), András Demeter (Her Franţ Birman, Doctor), Tudor Furdui (Jorj), Bogdan Ghiţulescu (Petcu, tatăl Marghioliţei), Mihai Melinescu (vărul Marghioliţei), Cătălin Mireuţă (Numa Consule), Carmen Movileanu (Cucoana Zamfira, mama Marghioliţei), Claudia Nicolau (Trandafira), Mihai Răzuș (căminarul Grigori Pâlciu), Gabriela Valentir (Ioana, servitoare).

Comedia „Piatra din casă” s-a jucat în premieră la Teatrul Naţional din Iași, la 3 mai 1847.  Alexandru Flechtenmacher (1823 - 1898) compozitor, violonist şi dirijor a compus muzica pentru Hora Unirii, dar și primele vodeviluri și cuplete pentru piesele lui V.Alecsandri.  Spectacolul reînvie Iaşii acelei epoci, prima jumătate a secolului al XIX-lea, cu eternele probleme ale familiilor – iubirea, măritişul, norocul în căsnicie.

 

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiune tip talk-show, care își propune să aducă în prim-plan realitatea zonală.

Proiecte 2024

Producător Lacrima Balint

17:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3