loader
Foto

Galerie foto

Picătura de cultură: În dialog cu pianistul Viniciu Moroianu

Echipa emisiunii ”Picătura de cultură” a stat de vorbă cu pianistul de talie internațională Viniciu Moroianu și v-a prezentat interviul vineri, 18 noiembrie, de la ora 13:30, la TVR3.

 

Picătura de cultură

„Mi-am rugat pianul să vă vorbească el în locul meu”. Citatul îi aparţine lui Frederic Chopin. O mulţime de mesaje şi de emoţii ajung de fiecare dată în urechile spectatorilor atunci când degetele maestrului Viniciu Moroianu alunecă pe claviatura pianului.

(w882)

Născut într-o familie de artişti, pianistul Viniciu Moroianu a susţinut primul său recital la vârsta de 10 ani, iar patru ani mai târziu a debutat ca solist cu orchestra. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti în 1985, în prezent fiind profesor la prestigioasa instituție de învățământ.

(w882)

Are un vast repertoriu pianistic și o activitate de concert de peste 950 de apariții scenice, susținând recitaluri peste tot în lume. În prezent este vicepreşedinte al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România.Cu Filarmonica de Stat din Târgu Mureş colaborează de aproape 40 de ani, de pe vremea în care la conducerea instituţiei se afla compozitorul Csiki Boldizsar.

(w882)

De-a lungul timpului a susţinut nenumărate recitaluri şi concerte – „aventuri repertoriale frumoase”, cum le denumeşte maestrul - în sala mare a Palatului Culturii pe care o apreciază ca fiind absolut minunată.

(w882)

(w882)

(w882)

Cu o modestie ieşită din comun şi cu o sensibilitate aparte, pianistul de talie mondială Viniciu Moroianu a avut amabilitatea de a sta de vorbă cu echipa emisiunii „Picătura de cultură” înaintea unuia dintre concertele susţinute pe scena Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş.

Producător Petronela Moraru

 

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3