loader
Foto

„Picătura de cultură”: Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști la Târgu Mureș

Emisiunea „Picătura de cultură” v-a invitat pe 1 martie să vă reîntâlniți, de la ora 13:30, pe TVR 3, cu scriitoarea Doina Ruști.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

Inspirantă, captivantă, incitantă și prietenoasă - așa au caracterizat tinerii târgumureșeni întâlnirea cu scriitoarea Doina Ruști. Prozatoarea a revenit la Facultatea de Litere din cadrul UMFST „George Emil Palade” și la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Ziua s-a încheiat cu o discuție prietenoasă la Librăria Cărturești. Întâlnirea a fost prilejuită de apariția volumului de povestiri „Depravatul din Gorgani: alte 52 de ciudățenii”. Cele 52 de povestiri despre zonele stranii ale pasiunilor continuă volumul „Ciudățeniile amoroase din Bucureștiul fanariot”.

Pornind de la recenta carte editată, scriitoarea Doina Ruști le-a vorbit tinerilor despre drumul de la manuscris la carte, despre documentarea și elaborarea cărților sale, despre dragostea pentru București, dar și despre pasiunea pentru lumea fanariotă a secolului al XVIII-lea.

(w882)

Doina Ruști a mărturisit la Târgu Mureș că lucrează la un volum autobiografic.

***

Picătura de cultură: TVR 3, vineri, ora 13:30; TVR Târgu Mureş, marţi, ora 18:20

Producător și realizator: Petronela Moraru

17:30 Caravana TVR 3

*Studioul teritorial Iasi

* La Ciocănești și Fundu Moldovei

Producător Vasile Arhire

18:55 Rafinament plus

* Studioul teritorial Tg.Mures

* Rafinamentul este finețe, delicatețe, subtilitate a gustului și a simțirii. Dezvoltăm această temă timp de cinci minute cu stilistul Mihaela Voinea.

Producator Coralia Matea

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3