loader
Foto

Galerie foto

„Picătura de cultură": Liziera, de la real(itate) la abstract(izare)

Marți, 23 mai, de la ora 18.20 la TVR Tg. Mureș și vineri, 26 mai, de la ora 13.30 la TVR3, vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Picătura de cultură", despre expoziția artistului plastic Dorel Cozma.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

(w882) 2

38 de lucrări de mari dimensiuni semnate de artistul plastic Dorel Cozma au putut fi admirate timp de o lună la Galeria „Art Nouveau” a Uniunii Artiștilor Plastici din Târgu Mureș. Tema aleasă de autor a fost liziera, suprinsă pe pânză atât din punct de vedere real, ca imagine fidelă, cât și abstract, ca detaliu.

(w882)

.
Vernisajul expoziției a avut loc în prezenţa unui public numeros: de la artişti plastici, prieteni ai autorului, la elevi ai Liceului Vocaţional de Artă din oraş. Artistul a primit publicul și l-a condus prin... „meandrele lizierei”.

(w882)

Nenumărați artiști plastici au abordat de-a lungul timpului, într-o manieră proprie, temele clasice ale pădurii sau ale câmpului înflorit. Zona care le desparte, adică liziera, a fost mai puțin suprinsă pe pânză.

(w882)

Artistul mureșean Dorel Cozma a ales să proiecteze în picturile sale fragmente din natură percepute de la realitate la abstractizare, ca „un dans al privirii și al închipuirii”, cum spune autorul, „un fel de miraj în care se derulează o multitudine de imagini.

(w882)

Aceste imagini pot fi clare, blurate, intuite sau chiar închipuite”, completează Dorel Cozma.

(w882)
.
Producător și realizator: Petronela Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
România, în sezonul grevelor. Cum impactează economia?

Aceste întrebări și-au primit răspunsul în ediția emisiunii „Forum Economic”, marți, 6 iunie, de la ora 16.00, în direct la TVR3 și TVR Craiova.

Situațiile de criză

Situațiile de criză

publicat: marţi, 06 iunie 2023

Despre cum să gestionăm situațiile de criză în economie și finanțe aflăm în ediția emisiunii „Forum economic” de vineri, 9 iunie, de la ora ...

„Dăruiește Românie!”: O ediție specială la TVR 3

Carmen Târnoveanu v-a invitat luni, 5 iunie, de la 18.00, la TVR 3, să urmăriți emisiunea „Dăruiește Românie!” într-o ediție specială cu Dida ...