loader
Foto

Galerie foto

„Picătura de cultură”: Reportaje şi interviuri de la TIFF Mureș 2015

Timp de trei zile, TIFF a adus la Tîrgu Mureș lansări și proiecţii de film și discuţii cu regizori. Mircea Daneliuc și Alexandru Bindea, doi dintre invitații de onoare ai TIFF Mureş 2015, au fost invitați în emisiunea „Picătura de cultură”.

 

Picătura de cultură

Emisiunea poate fi revăzută la TVR 3, sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 16:00.

Ediția, difuzată în premieră în februarie 2016, este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 11 februarie, de la ora 22:00, la TVR 3 și pe TVR+ am putut urmări o nouă ediție a emisiunii Picătura de cultură, realizată de colegii de la TVR Tîrgu Mureș. Ediția ne-a adus reportaje şi interviuri de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF Mureş 2015.

La Tîrgu Mureș, printre invitaţii de onoare ai celui mai mai important festival de film din România s-au numărat regizorul Mircea Daneliuc şi actorii Oana Pellea, Ion Besoiu, Alexandru Bindea.

Retrospectiva dedicată lui Mircea Daneliuc la împlinirea a 40 de ani de la debutul său în cinematografie a fost unul dintre punctele importante din programul celei de-a treia ediţii a TIFF Mureş. Renumit pentru filmele subversive lansate în timpul regimului comunist, pentru umorul negru şi satira necruţătoare a unei societăţi bolnave, ghidată de legi absurde, Daneliuc se inspiră permanent din actualitate, dând glas propriilor nemulţumiri şi dezamăgiri.

Mircea Daneliuc le-a vorbit mureşenilor despre cariera sa fără compromisuri, dar a răspuns și câtorva întrebări realizatoarei emisiunii Picătura de cultură, Petronela Moraru.

Aplauze îndelungate şi furtunoase din partea mureşenilor la apariţia actorului Ion Besoiu venit la Tîrgu Mureș pentru prezentarea ultimului său film. Lungmetrajul Bucureşti non-stop în regia lui Dan Chişu a fost proiectat în avanpremieră naţională în cadrul TIFF Mureş 2015. Ion Besoiu a fost însoţit de actorul Gheorghe Ifrim care s-a declarat copleşit că a avut ocazia să joace alături de un „maestru”.

Invitat la TIFF Mureș 2015, actorul Alexandru Bindea a fost și invitatul Petronelei Moraru într-un dialog despre arta actorului, despre perseverență și determinare, dar și despre rolul său în filmul Aferim, propunerea României la Oscar 2016 pentru cel mai bun film străin.

Picătura de cultură

TVR 3 - joi, 11 februarie 2016, ora 22:00

TVR Tîrgu-Mureş - sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 19:00

 

17:00 Volei feminin-Campionatul National-Divizia A1-Play-off

*CS Dinamo Bucuresti-Volei Alba Blaj

Comentator Narcis Selaru

Producator Mihai Dionise

Transmisiune directa Bucuresti

19:00 Lumea de aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea abordează subiecte de interes regional şi se adresează unui public larg. Evenimentele importante, precum şi personalităţi de marcă ale regiunii sunt teme ale reportajelor Lumea de aproape.

Producător Cosmin Jitariuc

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3