loader
Foto

Un nou popas folcloric maramureșean la „Cântec și Poveste"

Vineri, 23 februarie, de la ora 15.00, la TVR 3, am fost pe meleaguri maramureșene, unde am fost însoțiți de povestea și cântecul unui mare taragotist al neamului românesc - Dumitru Dobrican.

 

Cântec și poveste

Plecat din același sat cu marele taragotist Dumitru Fărcaș, invitatul acestei ediții ne va povesti cu emoție și nostalgie despre rădăcinile neamului său, despre apropierea de acest îndrăgit instrument, despre satul Groși care a dat folclorului românesc patru mari taragotiști.

(w500) Dumitru

Înzestrat cu un talent, respect și dragoste pentru valorile satului tradițional maramureșan, Dumitru Dobrican a cules de la marii rapsozi ai ținutului său valori inestimabile de cântec și joc tradițional, valori spirituale deosebite ce au însoțit de-a lungul multor generații, bucuriile, dorurile, necazurile și momentele de înălțare sufletească, a oamenilor din această parte de țară.

(w882) Dumitru

Numeroasele turnee realizate de-a lungul anilor în țară și în foarte multe locuri din această lume, emisiunile de radio și televiziune unde a fost des prezent, aprecierea publicului larg, dar și a specialiștilor din acest domeniu îl așază pe Dumitru Dobrican în ierarhia celor mai valoroși taragotiști ai neamului românesc. Amintiri dragi, cântece și jocuri de mare valoare și frumusețe, filmate în inima Maramureșului, vor întregi un portret folcloric deosebit, prin care o să-l cunoasteți mai bine pe Dumitru Dobrican, taragotistul cu suflet de român neaoș, înzestrat de Bunul Dumnezeu să mângâie dorurile neamului său.

(w882) Dumitru

***

TVR Cluj

Moderator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

10:00 Drumuri aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

*Călătorii care scot la lumină locuri minunate, oameni faini şi poveşti demult uitate.Călătorul devine ghid şi prezintă de o manieră relaxată atât destinaţiile cunoscute ale regiunii cât şi locuri cu istorii neauzite dar pe care merită ca telespectatorul să le bată cu pasul.

Cameraman Iuliu Theer

Editor imagine Silviu Mandravel

Producător Diana Bogea

10:30 Descriptio Moldaviae

(redifuzare)*Studioul teritorial Iaşi

*În țara Vrancei. Nistorești

Producător Raluca Aftene

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară

Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări ...

„Calea Eroilor” de Constantin Brâncuși, în Patrimoniul UNESCO: Eveniment cultural la Tg. Jiu

Sunteți așteptați pe TVR3 duminică, 28 iulie, de la ora 19.00, să urmăriți o transmisiune directă din Târgu Jiu. Mai multe trupe de artiși ...

 

#tvr3