loader
Foto

Un nou popas folcloric maramureșean la „Cântec și Poveste"

Vineri, 23 februarie, de la ora 15.00, la TVR 3, am fost pe meleaguri maramureșene, unde am fost însoțiți de povestea și cântecul unui mare taragotist al neamului românesc - Dumitru Dobrican.

 

Cântec și poveste

Plecat din același sat cu marele taragotist Dumitru Fărcaș, invitatul acestei ediții ne va povesti cu emoție și nostalgie despre rădăcinile neamului său, despre apropierea de acest îndrăgit instrument, despre satul Groși care a dat folclorului românesc patru mari taragotiști.

(w500) Dumitru

Înzestrat cu un talent, respect și dragoste pentru valorile satului tradițional maramureșan, Dumitru Dobrican a cules de la marii rapsozi ai ținutului său valori inestimabile de cântec și joc tradițional, valori spirituale deosebite ce au însoțit de-a lungul multor generații, bucuriile, dorurile, necazurile și momentele de înălțare sufletească, a oamenilor din această parte de țară.

(w882) Dumitru

Numeroasele turnee realizate de-a lungul anilor în țară și în foarte multe locuri din această lume, emisiunile de radio și televiziune unde a fost des prezent, aprecierea publicului larg, dar și a specialiștilor din acest domeniu îl așază pe Dumitru Dobrican în ierarhia celor mai valoroși taragotiști ai neamului românesc. Amintiri dragi, cântece și jocuri de mare valoare și frumusețe, filmate în inima Maramureșului, vor întregi un portret folcloric deosebit, prin care o să-l cunoasteți mai bine pe Dumitru Dobrican, taragotistul cu suflet de român neaoș, înzestrat de Bunul Dumnezeu să mângâie dorurile neamului său.

(w882) Dumitru

***

TVR Cluj

Moderator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3