loader
Foto

Un nou popas folcloric maramureșean la „Cântec și Poveste"

Vineri, 23 februarie, de la ora 15.00, la TVR 3, am fost pe meleaguri maramureșene, unde am fost însoțiți de povestea și cântecul unui mare taragotist al neamului românesc - Dumitru Dobrican.

 

Cântec și poveste

Plecat din același sat cu marele taragotist Dumitru Fărcaș, invitatul acestei ediții ne va povesti cu emoție și nostalgie despre rădăcinile neamului său, despre apropierea de acest îndrăgit instrument, despre satul Groși care a dat folclorului românesc patru mari taragotiști.

(w500) Dumitru

Înzestrat cu un talent, respect și dragoste pentru valorile satului tradițional maramureșan, Dumitru Dobrican a cules de la marii rapsozi ai ținutului său valori inestimabile de cântec și joc tradițional, valori spirituale deosebite ce au însoțit de-a lungul multor generații, bucuriile, dorurile, necazurile și momentele de înălțare sufletească, a oamenilor din această parte de țară.

(w882) Dumitru

Numeroasele turnee realizate de-a lungul anilor în țară și în foarte multe locuri din această lume, emisiunile de radio și televiziune unde a fost des prezent, aprecierea publicului larg, dar și a specialiștilor din acest domeniu îl așază pe Dumitru Dobrican în ierarhia celor mai valoroși taragotiști ai neamului românesc. Amintiri dragi, cântece și jocuri de mare valoare și frumusețe, filmate în inima Maramureșului, vor întregi un portret folcloric deosebit, prin care o să-l cunoasteți mai bine pe Dumitru Dobrican, taragotistul cu suflet de român neaoș, înzestrat de Bunul Dumnezeu să mângâie dorurile neamului său.

(w882) Dumitru

***

TVR Cluj

Moderator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Carmen Târnoveanu vă așteaptă alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

 

#tvr3