loader
Foto

Galerie foto

Cântec și pasiune, la „Popasuri folclorice”

Sâmbătă, 4 noiembrie, la TVR 3 şi TVR+, de la ora 19.00, Teodora Drăgoi-Pop v-a invitat la o întâlnire specială cu Viorica Chiurciu.

 

Teodora Drăgoi Pop
Popasuri folclorice

Născută în satul Vela din judeţul Olt, Viorica Chiurciu a plecat, cu multi ani în urmă, cu gânduri mari și frumoase către București, din dorinţa de a învăţa carte şi de a ajunge cineva.

 

Destinul i-a hărăzit o viaţă frumoasă cu multe realizări. Dar, pentru toate aceste daruri a muncit, a studiat, devenind un nume emblematic în medicina veterinară și nu numai. Prin perseverență și pasiune, duse până la dăruire, este astăzi doctor cercetător Viorica Chiurciu.

Dincolo de profesie și de dragostea ei pentru acest domeniu, există cântecul. Cântecul popular de la ea de-acasă, de la Vela, rămas undeva în suflet și păstrat cu sfinţenie, fără ca nimeni să bănuiască vreodată că acea olteancă frumoasă devenită cineva - om cu carte - va spune lumii iubitoare de folclor, cât de dor i-a fost de cântec și cât de drag îi este să se exprime prin cântec.

Cântecul este pasiunea sufletului ei încă din copilărie şi sursa de energie pentru fiecare zi din viaţă. Împreună cu soţul ei, inginerul Constantin Chiurciu, munceşte, călătoreşte şi dezvoltă o afacere prosperă (Romvac).

***

Producător şi realizator: dr. Maria Tănase Marin
Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

 

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune direct

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3