loader
Foto

”Povești de istorie”, o nouă serie fascinantă, la TVR3

Joi, 24 iunie, a debutat la TVR3 seria ”Povești de istorie” cu episodul ”Dobrogea fantastică”.  Cele 21 de episoade ale seriei vor fi difuzate zilnic, de luni până vineri, de la ora 17:30.

 

Emilia Nicolaescu

Fascinația călătoriei, misterul necunoscutului și aventura cunoașterii, în serialul de televiziune “Povești de istorie”! Un serial dinamic și atractiv produs de Televiziunea Română!

Istoria României este tumultuoasă și spectaculoasă, cu întorsături de situație și figuri legendare, cu intrigi de curte, războaie și trădări, cu povești de dragoste și mistere încă nepătrunse.

Serialul nostru face o călătorie în timp și spațiu și dezvăluie secretele celor mai cunoscute locuri sau personalitați, legende sau povești adevărate scrise cu sânge sau înfățisează ineditul unor locuri în care puțini ajung într-o viată: morminte păgâne pictate din secolul al III-lea, munți de calcar în care s-au adăpostit de prigoana autorităților călugări din toată Europa, ouă intacte de dinozauri pitici, cetăți grecești din secolul al VIII-lea î.e.n, castele medievale care au fost martore execuțiilor publice ale celor picați în dizgrație și multe alte povești de istorie, care deși nu sunt în cărțile de istorie, sunt istorie!

Din primul episod - "Dobrogea fantastică" - ați putut afla câte ceva despre zeitățile aduse de coloniștii greci pe malul Pontului Euxin. Am aflat cine a fost Dyonisos. Ne-am amintit povestea argonauților și a lânii de aur îngropată la Cap Doloșman. Am alfat cum a ajuns Sfântul Andrei în Dobrogea. Dar și cum arată mormântul hypogeic din centrul Constanței. De asemenea, am descoperit ce transmiteau inscripțiile funerare romane și cum locuiau călugării în muntele de cretă de la Basarabi.

***

Seria ”Povești de istorie”, pe care TVR 3 vă propune să o vizionați începând din 24 iunie, a fost selecționată integral să facă parte din Catalogul Uniunii Internaţionale de Radio şi Televiziune (URTI).

Producător Emilia Nicolaescu

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3