loader
Foto

Poveştile aşezărilor româneşti, prin ochii locuitorilor lor. „Caravana TVR 3 la tine acasă” se vede duminica, la TVR 3

Realizată de Studiourile teritoriale ale Televiziunii Române, emisiunea ce aduce în prim-plan elementele specifice ale localităţilor din România se vede la TVR 3 în fiecare duminică, de la ora 17.30.

 

Caravana TVR3

„Caravana TVR 3 la tine acasă” este un proiect comun al Studiourilor teritoriale ale Televiziunii Române pentru TVR 3. Conceput de Vasile Arhire, producător executiv la TVR Iași, programul își propune deschiderea spre telespectatorii din toate colţurile ţării a unei comunităţi, un „portret” contemporan al unei aşezări, creionat de oamenii săi. Ne alăturăm „Caravanei TVR 3” în fiecare duminică, de la ora 17.30.

„Fiecare localitate are o poveste, oamenii locului – la fel ca într-o familie – au motive de mândrie, dar şi frământări şi aspiraţii. Printr-un demers sincer, direct, putem surprinde toate acestea şi pe peliculă”, motivează producătorul şi prezentatorul Vasile Arhire prezenţa emisiunii în grila de programe TVR 3.

(w882) Iasi

„Caravana TVR 3” este un magazin tv, cu mai multe serii de invitaţi în platou, cu reportaje şi momente artistice. Telespectatorii regăsesc aici dialoguri cu membri ai comunităţii care comunică informaţii ce conturează identitatea localităţii de unde se transmite. „Generaţiile tinere nu cunosc multe elemente de istorie şi geografie foarte importante, dar acestea trebuie transmise într-un mod cât mai sugestiv, clar, alert”, mai subliniază jurnalistul TVR Iaşi.

Caravana TVR 3 la tine acasă este o călătorie continuă prin țară, indiferent de anotimp, în căutarea unor locuri care ne definesc ca identitate. Cunoaștem oameni deosebiți, ascultăm povești de succes, ne bucurăm de tradițiile și obiceiurile românești și vi le aducem în case, prin intermediul acestei emisiuni. Sperăm ca măcar una dintre destinațiile noastre să vă inspire și să doriți să ajungeți într-o zi acolo”, este invitaţia caldă a Luminiței Purdea Cotuțiu, producător al emisiunii de la TVR Cluj. În fiecare ediție realizată de Studioul teritorial clujean, Loredana Corchiș și Ionel Lespuc ne aşteaptă, aşadar, să redescoperim împreună România autentică.

(w882) ionel lesp

Gazdele emisiunii „Caravana TVR 3” realizată de echipa de la TVR Craiova, Simona Muşuroi şi Doru Ciolacu, ajung, de asemenea, în casele telespectatorilor, duminica, de la ora 17.30. La fiecare întâlnire, ei ne invită să descoperim locuri deosebite din Oltenia, cu oameni minunaţi, meşteri populari, bogăţii şi frumuseţi unice din România​.
„Lăcaşuri de cult de o valoare inestimabilă, reţete delicioase 100% olteneşti, artişti aparte vin să vă încânte cu obiceiuri şi tradiţii specifice sudului ţării şi să vă determine să ajungeţi chiar voi în Oltenia lui Brâncuşi, Arghezi şi Tudor Vladimirescu”, sunt argumentele Simonei Ştefania Muşuroi oferite prietenilor TVR 3.

(w882) TVR Craiov

La rândul său, Roxana Morun, cea care semnează emisiunea realizată la TVR Timișoara, are convingerea că vom aprecia şi ediţiile din vestul ţării ale emisiunii.

(w882) TVR TM_Rox

Caravana TVR 3 este o emisiune itinerantă, care îşi propune să descopere locuri interesante, poate neştiute, pe care să le aducă în lumina reflectoarelor, sau locuri cunoscute, dar care au suferit transformări uimitoare.​ Şi pentru că omul sfinţeşte locul, reporterii noştri vor sta de vorbă cu oameni deosebiţi, implicaţi în viaţa comunităţii, care, la rândul lor, au generat schimbări în bine sau luptă pentru a face acest lucru”, punctează ea.

7:00 Spirit şi credinţă

*Studioul teritorial Craiova

* Sfânta sărbătoare a Paștelui
Vă propunem în această ediție specială, dedicată sfintelor sărbători pascale, să vorbim despre credință, bucurie, ca daruri pe care mântuitorul Iisus Hristos ni le-a dat, despre marea taină a vieții noastre creștine, Învierea Mântuitorului, ca trecere de la un stadiu de viață la altul. Astfel, Fiul lui Dumnezeu, cel care intră în viața noastră ca o salvare pentru omenire, este alături de fiecare dintre noi. Primim binecuvântarea și cuvintele pline de har din partea ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Moderator preot Marius Reșceanu

Producător Simona Carauleanu

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3