loader
Foto

Poveştile lu' Pilu: Doina Melinte

Joi, 27 iunie, de la ora 20.00, TVR 3 readuce în casele voastre povestea de succes a celei mai mari campioane olimpice la atletism, Doina Ofelia Melinte.

 

Poveştile lu’ Pilu

“… A fost odată ca niciodată…” aşa începe povestea... Eroul de poveste a ştiut de la bun început că tot ce e frumos merită trăit. N-a ezitat să lupte şi să muncească în fiecare zi. Sudoare şi sacrificii. A şlefuit talentul său cu o tenacitate care n-a aşteptat să fie limitată. A ştiu exact ce vrea şi mai ales unde să ajungă. Sus. Acolo s-a simţit bine, mai bine de un deceniu. A atins sublimul, succesul şi, nu în ultimul rând, respectul.

Unul din prenumele ei e Ofelia. Poate puţini o ştiu aşa, probabil ce-i ce-şi aduc aminte de prima cursă când la start era...Ofelia Beşliu! Da. Ofelia Beşliu, chiar aşa. „Ofelia” înseamnă ajutor, dar ea a făcut ca tot ce-i în jurul ei să fie bucurie. Aşa a și fost.

Un alt prenume de...renume e Doina. Da, acum „mulţi” îşi reamintesc tot, startul, cursa şi finişul. Campioana olimpică de la Los Angeles e...Doina Melinte. Ea n-a alergat, a zburat spre culmi, a distrus recorduri şi a făcut ca tot ce e greu să pară enervant de uşor.

(oar_w460)

Doina Melinte „s-a povestit” ca o uriaşă, a şi fost, semifondistă. Şi-a pregătit startul poveştii, şi-a păstrat ritmul printr-un dialog împachetat cu suflet, iar finişul a fost brusc. VICTORIE!

Aşa-i în poveste, nimic nu se uită. Cântecul şi poezia i-au fost parteneri în orice cursă.

Mulţumiri Ofeliei Doina pentru cursa...de poveste!

Producător: Alexandru „Pilu” Bănoi

TVR Cluj

 

***

În anul 1976, Doina Melinte a participat la primele concursuri de atletism, fără a câștiga însă vreo medalie. A câştigat, însă, mai târziu, AURUL OLIMPIC la Los Angeles, în 1984, pentru proba de 800 m și ARGINTUL OLIMPIC, la aceeași olimpiadă, pentru proba de 1500 m. A fost dublă campioană mondială la 1.500 m în sală (1987 și 1989). A obţinut: medalia de bronz la CM în aer liber la 1.500 m (1987); patru medalii la Jocurile Mondiale Universitare din 1981 și 1983, una de aur, două de argint și una de bronz. A înregistrat: record mondial la 1.500 pe cea mai scurtă pistă (1988); trei recorduri mondiale și europene în proba de o milă (1988, 1990) și la 1500m (1990), dar şi trei recorduri europene la 1.000 yarzi, 1.500 metri și 1 milă (1985).

Pentru toată activitatea competițională și toate titlurile obținute de-a lungul carierei, Doina Melinte este una dintre cele mai mari campioane oferite de atletismul românesc istoriei sportului internațional.

Activitatea competițională a desfăşurat-o până în anul 1993, când, după 17 ani, s-a retras, obținând toate trofeele și medaliile ce se puteau obține în atletism.

(sursa: wikipedia.org)

Sursa foto: miscareaderezistenta.ro

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3