loader
Foto

"Prin Răzvan Mazilu, teritoriul din Carpați a devenit o lespede pentru dans"

Mărturiseşte Grigore Leşe despre invitatul său în ediţia din această săptămână a emisiunii "Drumul lui Leşe" - de vineri, 18 mai, de la ora 21.00, la TVR 3.

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Săptămâna aceasta, Grigore Leşe are ca invitaţi pe Răzvan Mazilu şi cvartetul Marius Vernescu

Răzvan Mazilu a dăruit mult, a împărtășit cu oamenii lucruri frumoase. Când dansează, ai sentimentul ca poți reteza iarba de sub picioarele lui. Realitatea stării afective este dezlănțuită de tăcere și mimică.

Spectacolul lui Răzvan Mazilu reprezintă o acumulare de-a lungul anilor, prin care sunt reconstituite imaginile comunităților omenești. Spectacolele lui păstrează o taină a lucrurilor grele și, dacă sunt tăinuite, devin ușoare.

Manierele franțuzești ne-au influențat și ne-au încadrat în cercul european. Prin Răzvan Mazilu, teritoriul din Carpați a devenit o lespede pentru dans, stelele-logostelele strălucesc sub picioarele lui Răzvan. De fiecare dată, asistăm la o alternanță între scenele vorbite și numerele muzical-coregrafice, articulate prin librete. Răzvan Mazilu reprezintă un început promițător al Musicalu-ului românesc.

 

Redactori: Sandrino Gavriloaia, Sorina Soare

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

 

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3