loader
Foto

„Puricele", o bijuterie clasică a dramaturgiei franceze, într-o montare de colecție în regia lui Horațiu Mălăele

Spectacolul cu piesa „Puricele" a fost programat duminică, 10 martie, pe TVR3 de la ora 20.00 și pe TVR Internațional de la ora 23.00. Horațiu Mălăele joacă dublu rol, într-o distribuție memorabilă de la Teatrul Nottara din 1993, și semnează și regia spectacolului.

 

Teatrul Naţional de Televiziune

prezintă

Puricele

Adaptare după  La Puce à l’oreille” („Puricele în ureche") de Georges Feydeau, piesă de teatru scrisă în anul 1907.

Spectacolul a fost preluat de TVR de la Teatrul Nottara unde a fost montat, în regia lui Horațiu Mălăele, în anul 1993.

În distribuție: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, George Alexandru, Cristian Șofron, Valeriu Preda, Victoria Cociaș, Valentin Teodosiu, Constantin Cotimanis, Sorin Cociș, Andreea Măcelaru, Bogdan Vodă, Daniel Constantinescu, Cristina Stoica, Clara Vodă, Mariana Dănescu, Justinian Radu.

Redactor: Doina Teodoru

Regia TV: Silviu Jicman

Decoruri: Mihai Mădescu

Costume: Luana Dragoescu

Regia artistică: Horațiu Mălăele

(w882) Horatiu Ma

***

Dar care este semnificația expresiei a pune sau a avea puricele în ureche?

În limba franceză, când se spune că ceva îți pune puricele în ureche înseamnă că acel ceva ți-a trezit suspiciunea, a declanșat neîncrederea și vigilența. Ca și cum un lucru mic, un indiciu mărunt precum un purice ți-ar șușoti la ureche să nu ai încredere și te împinge să descoperi ce este dincolo de aparențe.

„Puricele" vă va face să râdeţi datorită comicului alert, încurcăturilor şi triunghiurilor conjugale, adevărate sau închipuite. Este un spectacol în care Horațiu Mălăele își dă măsura uriașului său talent, atât ca interpret, cât și ca regizor, alături de o distribuție remarcabilă a Teatrului Nottara.

Intriga pornește de la o pereche de bretele pe care Victor-Emmanuel le rătăcește, și pe care soția să, Raymonde, le primește într-un plic, prin poștă. Suspiciunile cu privire la o aventură extraconjugală o fac pe Raymonde să conceapă un plan pentru a-l prinde pe soțul ei. O scrisoare anonimă ajunge, astfel, la Victor-Emmanuel, care este invitat la un hotel. Fidel soției, acesta îl trimite în locul lui pe prietenul lui cel mai bun – ceea ce dă naștere unor încurcături de proporții. Mai ales că, la hotel, lucrează un valet care seamănă ... cu Victor-Emmanuel.

(w882) Puricele N

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3