loader
Foto

Recital Ilie Stepan & Horea Crișovan - „Folk la altar. Generația generică”

Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 22:00, la TVR 3, s-a difuzat prima ediție „Remix” din grila de toamnă.  

 

Remix

Prima ediție Remix din această toamnă propune la TVR3 recitalul de deschidere al Festivalului „Folk la altar. Generația generică”, desfășurat la Râșnov în perioada 28 – 31 iulie 2021, organizat de Asociația Mioritics.

Motivația este simplă: Ilie Stepan este liderul Pro Musica – primul grup folk consacrat la scară națională. Prima operă folk din România (și una dintre foarte puținele, dacă nu singura) - „Creanga de cireș” – este tot realizarea timișorenilor.

(w882)

Probabil cel mai prolific muzician rock după 1989, Ilie Stepan a descoperit în chitaristul Horea Crișovan, încă din anii 90, cel mai important partener (pe scenă și în studiouri) din generația următoare, că a fost vorba de Stepan Project sau reunirile Pro Musica.

(w882)

(w882)

Interviul și concertul din Biserica Evanghelică au punctat și alți pionieri ai genului, în particular din Timișoara, nu în ultimul rând câteva dintre cărțile publicate în ultimele decenii, cu capitole la tema propusă.

(w882)

(w882)

Pe lângă imaginile de arhivă cu Pro Musica, sunt trecuți în revistă Eugen Eliu, Adina Dimitriu, Helicoidal, cu toții din Timișoara.

Dintre cei dispăruți, organizatorii și protagoniștii ne-au oferit ocazia să-i omagiem pe marele muzician Dan Andrei Aldea (autor al câtorva compoziții folk esențiale pentru istoria acestui gen în România) și pe Florian „Moțu” Pittiș, personajul unic și irepetabil al folkului românesc.

***

Credite foto: Ilie Stepan, Daniel Secărescu, Eugen Eliu

Realizator: Doru Ionescu

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3