loader
Foto

Galerie foto

„Remix”: Recital Mircea Vintilă - „Folk la altar. Generația generică” | VIDEO

Sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 3, Doru Ionescu v-a așteaptat cu o nouă ediție „Remix” filmată la Râşnov.

 

Remix

Încă o ediţie „Remix” dedicată în această toamnă festivalului de la Râșnov, organizat de Asociația Mioritics. Cu unul dintre corifei – Mircea Vintilă -, singur pe scenă cu melodiile sale, dar înconjurat de atâtea amintiri din perioada de pionierat al folkului... şi de după. Cu acea ocazie, a fost postat pe youtube şi un mai vechi portret, cu o colecţie de filmări de arhivă.

Dacă zilele acestea au fost lansate două cărţi ale emisiunii, dedicate Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti şi Clubului A, coincidenţa face ca „Ciocu” (aşa cum îi spun prietenii de tânăr) să fie prezent în fiecare dintre volume.

(w882) disc vechi

La „Preoteasa”, Mircea a cântat din zorii muzicii folk – în cenaclul „Atlantida” condus de Radu Anton Roman. Prezent în Club A de la începuturile celebrei întreprinderi studenţeşti, a filmat în toamna anului 2003 pentru una dintre primele emisiuni live „Remix – Rock Forum”, cu un grup botezat cu ocazia acelui concert... Brambura.

Folkistul este prezent în emisiune şi prin Arhiva Multimedia TVR, că e vorba de o veche filmare pentru emisiunea „Tinerii şi muzica lor” (Dumitru Moroşanu / Sergiu Ionescu / Viorel Sergovici), de duo-ul cu Florian Pittiş (festivalul „Om bun”- 1993), ori de supergrupul Pasărea Colibri (Festivalul Medieval de la Sighişoara – 2000).


(w882) colibri

Şi pentru că formatul galei de la Râşnov a presupus şi omagierea unora dintre iluştrii colegi de generaţie, ediţia se opreşte la alţi câţiva prieteni apropiaţi, colaboratori, dispăruţi în străinătate ori în altă dimensiune: Mihai „Michone” Munteanu, Horia Stoicanu, Mihai Diaconescu. Din spatele lui Mircea, asistă la întreg spectacolul Doru Stănculescu...

(w882)

credit foto: arhive personale, Daniel Secărescu

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3