loader
Foto

Regatul sălbatic - un program unic pe piaţa media

Singura emisiune despre animalele, păsările, ecosistemele şi biodiversitatea din România - poate fi urmărită în fiecare sâmbătă dimineaţa, de la ora 9.30, la TVR 3.

 

Regatul sălbatic

Regatul Sălbatic - este filmul-poveste a celui mai amplu proiect educaţional alternativ pentru protecţia mediului din România, un documentar despre renaşterea speranţei în zonele rurale aproape depopulate ale României şi ştiinţa de a face lucruri pentru dezvoltarea economică sustenabilă în viitor a acestor zone.

Filmul  "Regatul Sălbatic" este realizat de jurnalistul TV Mihai Ovidiu Enea, ultimul ucenic al regretatului cineast al Televiziunii Române, Alexandru Satmari.

România adăposteşte cele mai valoroase ecosisteme din Europa pe nu mai puţin de 1,6 milioane de hectare (rezervaţii ştiinţifice, rezervaţii naturale, parcuri naţionale, parcuri naturale, monumente ale naturii), la care se adaugă Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, cu cele 580.000 de hectare. În acest context, putem afirma că suntem, poate, cea mai bogată ţară europeană din punct de vedere al biodiversităţii. Dependenţa speciei umane de natură, de munte, de pădure, de apă poate ajuta la păstrarea acestor ecosisteme şi pentru generaţiile viitoare, însă fără o gestionare durabilă, nu este suficient...

Prin contribuţiile donatorilor din întreaga lume, The European Nature Trust reuşeşte ca în fiecare an să aducă în autobuzele sale educaţionale, cel puţin 40.000 de copii iar donatori din toate colţurile lumii, timp de o săptămână, cunosc România printr-un tur ciclistic.

Este o imersiune nemijlocită în România autentică cu un scop precis: acela de a facilita copiilor români contactul cu informaţii complementare programei şcolare despre protecţia mediului astfel încât să devină mai responsabili pentru viitorul pădurilor româneşti şi al vieţii sălbatice adăpostite de acestea.

19:30 Locuri, oameni si comori

*Best of

Producator Emilia Nicolaescu

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3