loader
Foto

Galerie foto

Regatul sălbatic: Conservarea activă și durabilă a naturii

Sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 20.00, TVR3 difuzează o nouă ediție a emisiunii.

 

Mihai Ovidiu Enea
Regatul sălbatic

În această nouă ediţie a emisiunii "Regatul Sălbatic", Mihai Ovidiu Enea continuă să caute, împreună cu invitaţii săi, răspunsuri la întrebarea: ”ce e de făcut pentru conservarea durabilă a naturii?”

Dacă vrem ca viitorul să fie unul bun pentru populaţiile de animale sălbatice care înseamnă viaţa în mediul natural, direcţiile în care trebuie acţionat sunt cele care au şanse să restabilească şi să păstreze echilibrul. Fiecare biotop are lanţuri trofice care îl populează. De la insecte şi până la prădători acestea coexista. Omul vânător-culegător este parte din natură şi aceasta îl integrează. Dincolo de acest statut, orice activitate antropică destinată supra-exploatării resurselor naturii devine inevitabil, la un moment dat, un factor perturbator.

Este mai mult decât evident că nu acţiunile ce stau în firescul naturii, inclusiv umane, printre care se numără şi vânătoarea, perturbă mediul. Poate rasfăţul şi comodităţile? Poate lăcomia? Poate ruperea de înţelegerea mecanismelor subtile ale naturii? Sunt ipoteze care ne provoacă şi ne şi invită în acelaşi timp mai întâi la implicarea prin înţelegere şi apoi prin acţiune, la conservarea activă a mediului natural. O temă mereu adusă în actualitate în "Regatul Sălbatic".

Mai ales atunci când suntem dispuşi să ne lăsăm ajutaţi şi chiar să învăţăm lucruri noi împreună cu cei mai fideli prieteni, câinii de vânătoare.

(w882)

 

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3