loader
Foto

Galerie foto

Regatul sălbatic: Importanța restabilirii echilibrului în habitate

Mihai Ovidiu Enea v-a invitat să urmăriți o nouă ediție dedicată conservării naturii. Sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 20:00, pe TVR3.

 

Mihai Ovidiu Enea
Regatul sălbatic

Efectele cumulate ale activităților antropice în natura sunt - și aici toată lumea este de acord - negative. Orice fărâma de confort pentru noi înseamnă un consum al unei resurse din natură. In extremis, o rezolvare radicală ar putea fi ca întreaga umanitate să nu mai existe. Atâta vreme cât încă există, cineva trebuie să se apuce de “reparat natura”, atât cât se poate.

Sâmbătă în ”Regatul Sălbatic” de la ora 20.00, pe TVR3, descoperim cine are acest rol, de ce și mai ales cum o poate face… Pentru că implicarea omului este necesară restabilirii unor echilibre în habitate care au potențialul de susținere a populațiilor de potârnici, spre exemplu, implicarea celor dornici să ajute este vitală. Chiar daca va fi greu, nimic nu pare imposibil pentru gestionarea fondurilor de vânătoare din județul Prahova.

Natura singură în acest moment nu mai are timpul, resursele și vigoarea de a prospera fără ca omul să o ajute. Odată înțeles rațional acest aspect, efortul cinegeticianului, al vânătorului, al pădurarului nu are cum să mai fie contestat. E un aspect minor, însa foarte important în asigurarea echilibrelor naturale în acest secol și în înțelegerea deplină a rolului unor categorii profesionale pe nedrept hulite în ultimii ani.

17:00 Volei feminin-Campionatul National-Divizia A1-Play-off

*CS Dinamo Bucuresti-Volei Alba Blaj

Comentator Narcis Selaru

Producator Mihai Dionise

Transmisiune directa Bucuresti

19:00 Lumea de aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea abordează subiecte de interes regional şi se adresează unui public larg. Evenimentele importante, precum şi personalităţi de marcă ale regiunii sunt teme ale reportajelor Lumea de aproape.

Producător Cosmin Jitariuc

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3