loader
Foto

Regizorul Radu Afrim, eternul rebel, a fost invitat la TVR 3

Pe 31 mai, de la ora 22.00, la "Cult@rt".

 

Andreea Ştiliuc
Cult@rt

„E singurul sfat pe care sunt capabil să-l dau tinerilor artiști: fiți nebuni atunci când trebuie să fiți nebuni! Fiți obraznici, fiți tupeiști atunci când trebuie să fiți tupeiști! Răsturnați canoanele, lăsați-i pe clasici pentru alții sau reinterpretați-i! Este clar că, dacă nu ai nebunie la început, n-ai un drum lung.” Radu Afrim

Radu Afrim, unul dintre cei mai talentați regizori de teatru cu care avem șansa să fim contemporani, a fost în dialog cu realizatoarea Andreea Știliuc la "Cult@rt", pe TVR3. Interviul este disponibil pe pagina de facebook a postului TVR Iași.

Radu Afrim a absolvit secţia regie a Facultăţii de Teatru în 2000, dar şi Facultatea de Litere - română-franceză (1995) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Vă amintim câteva spectacole montate de el: No Mom`s Land, la Teatrul Luni de la Green Hours, Bucureşti, De ce fierbe copilul în mămăligăE doar Sfârşitul lumii - la Teatrul Odeon din Bucureşti, Trei surori sau Alge-Bernarda's house remix la Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe. Tot de numele lui Radu Afrim se leagă şi piesele: Povestiri despre nebunia (noastră) cea de toate zilele, pusă în scenă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Plaja, Adam Geist, Omul Pernă, toate trei la Teatrul „Maria Filotti" Brăila, Inimi cicatrizate la Teatrul de Stat Constanţa, Jocul de-a vacanţa la Teatrul Municipal Baia Mare.

Printre distincțiile ce i-au fost acordate pentru performanțele sale se numără: 2004 - Premiul pentru Opera Prima acordat de Fundația “Anonimul” şi Premiul CultuRAAL pentru originalitate în arta teatrală, Bistriţa; 2006 - Premiul UNITER pentru cea mai bună regie pentru spectacolul ’’Plastilina’’ de Vasili Sigarev, Teatrul “Toma Caragiu” Ploieşti; 2007 - Premiul UNITER pentru cea mai buna regie pentru spectacolul ’’joi.megajoy’’ de Katalin Turoczi , Teatrul Odeon Bucureşti; 2016 - Premiul UNITER pentru cea mai bună regie pentru spectacolul “Tihna”, la Teatrul Naţional Tg.Mureş – Compania “Tompa Miklós”; 2018 – Premiul UNITER pentru cea mai bună regie pentru spectacolul ”Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić, în adaptarea regizorului la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova; 2019 – Premiul Radio Romania Cultural pentru Teatru, “Padurea spânzuraţilor”, Teatrul Naţional Bucureşti.

***

Realizator - Andreea Ştiliuc

16:00 Forum economic

* Studioul teritorial Craiova

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător, moderator Luiza Paraschivu

Transmisiune directa

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", este difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3