Din data de 14 mai, iubitorii muzicii clasice sunt invitați în sala Ateneului, la concertele și recitalurile Concursului Enescu 2020/2021, doar cu bilet, mască de protecție și respectarea distanței fizice între persoane.
Începând de vineri, 14 mai, iubitorii muzicii clasice sunt invitați să vină la Ateneu, pentru a urmări în sală concertele și recitalurile Concursului Enescu 2020/2021, doar cu bilet, mască de protecție și respectarea distanței fizice între persoane, conform Hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, din data de 13 mai 2021.
Astfel, în urma acestei Hotărâri, nu mai este nevoie ca spectatorii să prezinte dovada identității, dovada vaccinării, un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore sau dovada prezenței anticorpilor pentru COVID-19, deoarece locurile care vor fi ocupate în timpul evenimentelor Concursului Enescu nu vor depăși 50% din capacitatea sălii.
Măsura se aplică începând cu recitalul din seara de 14 mai, susținut de violoncelistul Marcel Johannes Kit, laureatul Concursului Enescu ediția 2018, acompaniat de pianistul Sten Henoja. Cei doi vor prezenta un program de Brahms, Piazzolla, Beethoven, Erkki-Sven Tüür. Detalii și bilete, aici.
TVR este coproducător al Concursului, iar evenimentele muzicale vor putea fi urmărite la TVR3.
Concursul Internațional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online cu o premieră în lumea muzicii clasice internaționale - primele două etape ale secțiunilor au fost organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiția, în ciuda pandemiei.
Programul complet al Concursului poate fi consultat aici.
Foto Ateneu: Alex Damian, Concurs Enescu
***
Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.