loader
Foto

Remix cu folkistul Dan Chebac şi rockerul Dixie Krauser

Două poveşti cu cântec din diaspora: folkistul Dan Chebac şi rockerul Dixie Krauser. Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 22.00 la TVR 3, într-o nouă ediţie "Remix".

 

Remix

În iunie 2017, în două seri consecutive, fanii genului folk l-au putut vedea cântând, după 40 de ani de la dispariţia sa de pe marile scene, în primul rând ale Cenaclului Flacăra, pe Dan Chebac.

(w882) Chebac

Cantautorul a renunţat la cariera sa muzicală încă de atunci, profesând ca inginer metalurg.

În 1981 a plecat din ţară, spre Germania, pentru a se fi stabilit în Italia în 1987.

(w882) Chebac

Rămas în arhive cu patru melodii editate oficial, folkistul a intrat la începutul acestui an în studiourile italiene, reînregistrând cu muzicianul Gianluca D'Alessio şase dintre vechile compoziţii. Un motiv şi pentru a-i remixa povestea...

(w882) Chebac

Până să plece în Germania, la mijlocul anilor ’80, Dietrich Krauser era consacrat ca basist şi solist vocal prin grupul folk, apoi rock Pro Musica, dar şi alături de trupa bucureşteană rock a lui Mircea Florian.

În Timişoara natală a mai avut câteva proiecte de suflet – Metamorf, Sector, KPK - vizibile parţial şi în emisiune.

(w882) dixie

S-a stabilit iniţial la Hamburg, cântând în mai multe grupuri deodată, în primul rând cu foşti colegi de scenă, de acasă – Sector, Flying Wood, inclusiv cu Phoenix reveniţi în România în premieră în 1991.

După 1989, a revenit aproape anual la Timişoara şi oriunde a fost solicitat în ţară, în conjuncturi dintre cele mai variate.

(w882) dixie

În ultimul deceniu, cea mai importantă colaborare a sa (Stepan Project, cu şase discuri de muzică la activ plus două DVD-uri) a înflorit în recentele reuniri Pro Musica; separat a mai cântat şi cu Mircea Florian.

După ceva probleme de sănătate, Dixie este din nou în activitate, de data aceasta şi în nume propriu, vezi proiectul cu Cristian Bettendorf – Darkness Light!

(w882) dixie

Foto: Arhive personale

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori :Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Gabriela Baiardi

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

Primul muzeu literar împlinește 106 de ani | VIDEO

Pe 15 aprilie 1918 se înfiinţa primul muzeu literar din România. "Bojdeuca Ion Creanga" este un loc simbolic pentru oraşul Iaşi, dar şi pentru ...

 

#tvr3