loader
Foto

Două poveşti cu cântec... Remix-ate: MIHAI POCORSCHI şi BARBU IDU

TVR 3 vă invită să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Remix” de sâmbătă, 25 noiembrie, ora 22.00.  Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

 

Remix

Muzician pop-rock complet şi complex, Mihai Pocorschi a debutat în folk, cu premii importante. În 1977 a fost laureat al celebrului festival „Primăvara Baladelor”.


(w882)

Încă un pas important în carieră a făcut cu grupul Getic, transformat în Holograf. Cu acesta este premiat la festivalul „Club A”, în 1981. Atunci a fost o lucrare conceptuală, rock progresiv, dar deja trupa se pregătea să atace scenele cu un stil nou.

(w882)

Cu Gabriel Cotabiţă sau Mihai solişti, trupa s-a consacrat pe scenele pop-rock, dar Pocorschi a trebuit să renunţe din motive de sănătate. A revenit pe cursul unei cariere solistice, inclusiv alături de soţia sa, solista Doina Matei.

(w882)

În 1990, chitaristul – solist se afla pe marile scene cu grupul Formula 5, apoi a intrat într-o nouă industrie pentru el – producţia muzicală şi de publicitate. Anii 2000 au însemnat un nou succes în serial, cu supergrupul VH2, alături de vechiul prieten Cotabiţă, dar şi de fiul său Vladimir Pocorschi, chitarist de top.

(w882)

(w882)

***

Barbu Idu este unul dintre claviaturiştii prezenţi în istoria pop-rock-ului românesc încă din anii `60, când a cântat cu Sideral sau Romanticii, cu Mondial ori Sfinx (în ambele decade de efervescenţă ale trupei).

(w882)

A nu se trece cu vederea nici prezenţa lui Barbu în supergrupul Columna, ori pe scenele Cenaclului Flacăra, alături de chitaristul Alexandru Jimi Zărnescu, cel care a condus trupele casei - Continental şi Flapo!

(w882)

Echipa TVR l-a întâlnit la Hannover, unde este stabilit cu familia de la jumătatea anilor `80. Claviaturistul revenise la „profesia” sa cu ajustări de substanţă, ca marea majoritate a instrumentiştilor pop-rock români emigraţi. Idu a ales să predea la o şcoală de muzică de profil, dar şi-a continuat pasiunea şi în studioul de înregistrări înjghebat acasă.

(w882)

 

Realizator: DORU IONESCU

 

13:05 Cult@rt

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea CULT@rt aduce în faţa telespectatorilor personalităţi remarcabile din vestul ţării. Obiectivul nostru este acela ca, prin poveştile de viaţă şi prin realizările lor, aceşti oameni să inspire şi să devină posibile modele pentru telespectatori. Crezul nostru este că educaţia şi cultura reprezintă calea înspre o societate armonioasă şi decentă. De altfel, motto-ul emisiunii sintetizează fericit scopul acesteia: "În fond, cultura este sau ar trebui să fie o anumită formă de a iubi lumea şi de a spera." (Octavian Paler)

Invitata Adina Stefanescu-informatician

Producător Tania Tunas

13:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3