loader
Foto

Galerie foto

„Remix” cu Mircea Drăgan – un muzician Sideral, Mondial... Romantic!

În 16 noiembrie, la ora 22.15, la TVR 3, Doru Ionescu vă invită la o nouă ediție „ Remix ”.

 

Remix

În mai 2019, magazinul „Muzica” din Bucureşti a fost însufleţit de o dublă lansare discografică. Muzicianul Mircea Drăgan a fost sărbătorit... cu cântec, cu ocazia zilei sale de naştere, de melomani, ziarişti, dar şi de mulţi dintre soliştii şi instrumentiştii cu care a colaborat de-a lungul deceniilor.

Încă din liceu, Drăgan a cântat cu grupul beat-rock Sideral, compărând pe marile scene ale anilor 60, dar şi într-un film celebru în epocă - „Ultima noapte a copilăriei”. A continuat, în vârful topurilor, cu Mondial în momentul apogeului formaţiei, în timpul studiilor la Conservator.

(w882) Mondial -

A urmat, din 1972, o nouă poveste muzicală – aceeea a Romanticilor, care vreme de două decenii a rodat numeroşi instrumentişti şi solişti de top. Cu un stil mutat conform evoluţiei modei occidentale, trupa a confirmat printr-un important premiu la Dresda, la cel mai important festival al ţărilor socialiste.

(w882) Mondial -

După 1990, Mircea Drăgan s-a retras în culisele industriei muzicale, fondând un important studiou de înregistrări. Cu experienţa de acolo, după un stagiu inedit de director al Editurii Muzicale (relansând şi revista „Actualitatea muzicală” a UCMR), şi-a „definitivat” cariera ca maestru de sunet în TVR!

(w882) Mondial re

După aşa-zisa ieşire la pensie oficială, povestea vietii sale... muzicale continuă, iar lansarea constituie ocazia ideală pentru o trecere la pas prin cariera domniei sale, mai cu seamă că lansările din primăvară şi din această toamnă oficializează arhive audio esenţiale pentru muzica românească pop-rock din ultimii 50 de ani.

(w882) Mondial -

(w882) Sideral -

(w882) Mondial si

Credite foto: arhiva personală

Producător Doru Ionescu

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3