loader
Foto

Remix cu un lider de generație: DAN BYRON

Remix creionează portretul unui lider de generație, DAN BYRON, sâmbată, 11 noiembrie, ora 22, la TVR 3.

 

Remix

Apărut în anii `90, pe nisipurile mişcătoare ale noului rock metalic autohton cu un prim proiect intitulat Byron, Dan Radu  s-a făcut auzit mai curând în Germania decât în România. Cu Agathodaimon, primită entuziast, nou-venită în black-metalul european.

(w882)

În decada următoare revine - cu vocea, flautul şi chitara - la trupe rock alternativ de succes precum Kumm şi Urma.

Astăzi, și-a depăşit toate contribuțiile cu grupul Byron, care a împlinit un deceniu de activitate în 2016.Un urcuş abrupt, ca nici-o altă trupă din generaţia douămiistă, marcat printr-un turneu aniversar. Care este şi motivul întemeiat al portretului „Remix”.

 

(w882) remix

Trupa reprezintă un exemplu de profesionalism în showbiz-ul autohton, în condiţiile în care formaţia a avut ceva schimbări de componenţă, evenimente nefericite…

(w882)

Dar şi un portofoliu de şase CD-uri din 2007 încoace, de la „Forbidden Drama” la „Melancolic” (2014) şi „Eternal Return” (2015, înregistrat în high resolution la Dublin), trecând printr-un unplugged, prin ineditul „Perfect” (2011, disc de prelucrări din muzica românească), şi ajungând la nu mai puţin de trei DVD-uri live, între care un bluray deosebit, filmat în 2012, în salina de la Turda.

(w882)

Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Paula Seling, Alexandru Bălănescu, Luiza Zan şi încă mulţi alţi artişti români importanţi au colaborat cu trupa de-a lungul anilor.

De menţionat concertul de la Teatrul Naţional din Cluj, cu o fanfară militară şi un cor de elevi. De asemenea, spectacolul în memoria fostului chitarist Costin Oprea, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti (25 aprilie 2016, cu Alexandra Uşurelu şi Muse Quartet) atunci când The Boxes a lansat albumul „Ups and Downs”, cu melodii compuse de regretatul coleg.

(w882)

Concertul, filmat de TVR 2 în 18 noiembrie 2016, la Bucureşti, a avut o regie deosebită, cu proiecţii spectaculoase, sincrone cu muzica live şi filmuleţe din istoria formaţiei. Au avut ca invitaţi pe fetele de la Muse Quartet şi pe Alex Muşat, baterist colaborator.

(w882)

Membrii de bază ai trupei sunt: Dan Byron – voce, flaut, chitară,

Dan Georgescu – chitară,

Sergiu Mitrofan 6fingers – claviaturi,

Laszlo Demeter – bass.

(w882)

„Acum, la zece ani, iată că suntem în fața voastră cum nu s-ar fi gândit nimeni dintre noi la început. Mai alții, mai altfel, cu atâtea povești strânse că am putea sta până la 11 ani doar povestindu-le. (blog Dan Byron)

Realizator Doru Ionescu

 

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea prezintă personalităţi ale folclorului din regiune.Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradiţiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător Felicia Stoian

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3