loader
Foto

Remix de duminică: ștafete de la tată la fiu, din România în Germania și Norvegia

Duminică, 26 februarie, like father, like son, din România în Germania și Norvegia... cu cântec! La TVR 3 şi pe TVR+, un nou Remix de la ora 22.00.

 

Remix

Editia este disponibila online pe TVR+

RICKY şi ELVIN DANDEL
(Munchen)

Cantautorul Ricky Dandel a fost pe scenele pop-rock, la Sibiu, încă din 1967, iar în câțiva ani, în toată țara.

Din1970 a făcut valuri şi în străinătate – prin corespondenţă – dar n-a putut ajunge, din motive de viză.

(w882) Ri

Abia în 1982, deja consacrat în ţară, participă la un concurs internaţional la Cavan (Irlanda) și este premiat. Când nu a mai putut cânta liber nici acasă, în culmea gloriei, în 1989 a plecat în Germania.

(w882) Ri

Dar a revenit pe scenele natale imediat după Revoluție, invitat deopotrivă să prezinte “Cerbul de Aur” (din 1992).

La Munchen şi-a continuat cariera, lansând acolo unul dintre primele CD-uri germane, fondând mai târziu o casă de producţie. Iar la un moment dat, în ecuaţie a intrat şi fiul – Elvin – care începuse să cânte la pian şi cu vocea încă din fragedă copilărie.

(w882) Elvin Rick

Ştafeta a fost transmisă cu succes, nu numai muzical, ci și în postura de prezentator; în 2008 a fost rândul lui Elvin să fie chemat pentru aceeaşi misiune la Braşov.

(w882) Elvin

Şi cum completarea reciprocă a tatălui şi a fiului (devenit senior într-ale muzicii, cu trupă proprie, compoziţii, discuri şi tot dichisul) se întâmpla din ce în ce mai des în studioul de acasă, au făcut un pas în doi şi pe scene. Mai întâi la Munchen, iar în 2007 şi 2013 în două concerte extraordinare la Sibiu, alături de formaţia Riff. Restul e de poveste... cu cântec!

(w882) Ricky Elvi

FELIX și IONUȚ ȘIPOȘ (Oslo)

Amândoi s-au afirmat în muzică - jazz-rock, respectiv pop-rock - în România, apoi au dezvoltat cariere asemănătoare. Chitaristul Felix a lăsat amintiri plăcute melomanilor, în anii ’70 - ’80, cu grupurile Transfer (Iaşi) şi Ethos (Oradea).

(w882) Felix

A mai cântat cu Tânăra Generaţie şi RCs Band, dar de la jumătatea anilor ’80 mobilul principal a fost plecarea în străinătate.

(w882) felix

(w235) Ionut fiulStabilit în Norvegia, din 1998 predă la Şcoala de cultură şi muzică din Oslo, apoi se specializează și în producţie muzicală, în particular sunet.

La rândul său, Ionuţ a făcut drumul invers, din 2002 revenind la Oradea.

Solist vocal, cel mai mult a cântat cu grupul Peşte Viu... pe care l-a exportat şi în Norvegia, din 2009.

Din păcate, cluburile doreau cover-uri.

Like father, like son: Astăzi juniorul este senior într-o firmă de producţie de film din Oslo, cu specializarea sunet.

În 2014, fiul şi tatăl au conlucrat cu alţi români şi norvegieni şi au produs un disc mic sub titulatura Fish Alive – „West from East”.

(w500) West CD

Realizator Doru Ionescu

***

(w882) Familie

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)
 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3