loader
Foto

Remix: Duminică seara luăm pulsul muzicii cu George Stanca

Duminică, 11 septembrie, la TVR 3 şi pe TVR+, de la ora 22:00, aţi putut urmări un portret Remix al jurnalistului George Stanca.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Reputat poet și jurnalist în scris, audio și video, din primii ani ’70 și până în prezent, George Stanca este cunoscut după 1989 mai curând ca fondator de publicații (între care cunoscuta “V.I.P.”), ca semnatar al unor comentarii sportive sub pseudonimul El Giuleștino și mai puțin ca meloman înveterat (deține numeroase discuri, la vederea cărora ar păli orice colecționar).

(w882) George Sta

Dar George Stanca a fost, înainte de toate, un apropiat al muzicii pop – rock - folk de la apariția acestor subgenuri zise noi (sintagma de “muzică tânără” - atribuită în vremurile cenzurii genului folk - se pare că îi aparține, fiind preluată de la jumătatea anilor ’70 de către toți jurnaliștii muzicali). Lansat ca poet în generația unor Nichita, Păunescu ori Sorescu, a fost cooptat în redacția influentei reviste “Flacăra”; organizator de spectacole și concerte folk - pop – rock, el a fost și primul secretar al celebrului și mai apoi controversatului Cenaclu.

(w500) Volum G S

În preajma împlinirii vârstei de 70 de ani, iată-l – departe de a-și arăta vârsta - comentându-și tinerețea de aur. Un timp al chitarelor, electrice și nu numai, ilustrat de Remix cu secvențe pe măsură (inclusiv din propriile-i emisiuni): Phoenix, Sfinx, Sideral, Catena, Roșu și Negru & Progresiv TM, Doru Stănculescu & Sorin Minghiat, Mircea Florian, Nicu Vladimir, Radu Gheorghe, Flacăra Folk ’73, Adina Dimitriu ș.a.

(w882) Catena

Catena

(w882) Nicu Vladi

Nicu Vladimir

(w882) Nicu Vladi

Nicu Vladimir, Dan Tufaru, Doru Stănculescu în Club A - 1974

(w882) Phoenix

Phoenix

(w882) Pro Musica

Pro Musica

(w882) V S

Vali Sterian

(w882) R N

Roşu şi Negru

(w882) Progresiv

Progresiv TM

***

Realizator Doru Ionescu

Foto credit: Arhiva personală

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3