loader
Foto

Galerie foto

Remix îl prezintă pe Decebal Bădilă, unul dintre marii basişti jazz ai Europei

Duminică, 24 iulie, la TVR 3, realizatorul Doru Ionescu a stat de vorbă cu Decebal Bădilă, unul dintre marii basiști jazz ai Europei, într-o ediţie memorabilă a emisiunii Remix. De la ora 22:00, la TVR 3 şi TVR+.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În avanpremiera unui nou disc și a unui turneu european, în care Decebal colaborează cu marele chitarist din Rio de Janeiro, Lula Galvao, emisiunea Remix vă propune o ediție-portret, posibilă după intervievarea muzicianului român, atât în țară cât și în Germania, unde este stabilit din primii ani ‘90. O emisiune care ilustrează doar o mică parte din bogata-i activitate concertistică.

Interviul principal (filmat acasă la muzician, în Hungen – o localitate mică și liniștită din centrul Germaniei) este ilustrat cu numeroase secvențe din concertele pe care Decebal le-a susținut în România de foarte tânăr, din momentul în care fratele său – regretatul contrabasist Ovidiu Bădilă, retras spre muzica cultă – l-a recomandat mai celebrilor săi colegi de scenă.

Pe lângă o raritate – festivalul de jazz de la Sibiu (1989, cu Marius Popp Trio) –, în ciuda rarelor reveniri pe scenele românești, emisiunea pune în pagină festivalul de la Costineşti (1990), recitalurile Larry Coryell & Anca Parghel (Mamaia, 1993) şi Eugen Ciceu (Radio România, 1994), festivalurile de la Bucureşti (2004, 2005), Timişoara (2007), Viena (2008), inclusiv apariții ale fratelui său (anii 80 – Conservator, Club A, Ateneul Român).  De ultimă oră este apariția în 2016 într-un trio pe care l-a cultivat de mulți ani încoace (inclusiv pe un disc Joy of life), cu doi superinstrumentiști români – pianistul Petrică Andrei și bateristul Vlad Popescu.

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

12:50 Teleshopping-Publicitate

13:05 Schiţe urbane

(redifuzare)* Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiunea prezintă săptămânal, secvențe din cultura urbană a spațiului transilvănean.

* Festival Studio

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3