loader
Foto

Galerie foto

Remix: Concert Sebastian Burneci & Orchestra de cameră Radio „Unspoken“

În 28 decembrie 2019, de la ora 22.00, la TVR 3, Doru Ionescu vă invită la o ediţie specială „Remix”: în concert Sebastian Burneci şi Orchestra de Cameră Radio - „Unspoken”.

 

Remix

Trompetistul Sebastian Burneci, şef de partidă Suflători în Big Bandul Radio, este un nume cunoscut de cel puţin 15 ani pe scenele de jazz româneşti. Dar nu numai de jazz, ţinând cont de numeroasele sale colaborări la proiecte discografice ori concertistice ale unor Ştefan Bănică jr, Direcţia 5 & Loredana Groza, Voltaj, Horia Brenciu, Urma şi aşa mai departe. Nu puţine sunt colaborările sale în muzica simfonică, cu nume importante ale scenei genului.

(w882)

Dar tot jazzul este cel care l-a mişcat, încă din copilărie, atunci când tatăl său, suflător la Roşu şi Negru (trupa reînfiinţată la Iaşi de Nansi Brandes) asculta vinilurile de aur ale muzicii celei mai libere. Şcolit la Constanţa, apoi la Universitatea de Muzică din Bucureşti, Sebastian a avut şansa să studieze în Olanda, cu profesori din toată lumea, în particular să cânte sub bagheta marelui muzician de origine română Peter Herbolzheimer, care a schimbat paradigma big bandului contemporan.

 

(w882)

 

De ani de zile, echipa „Remix” îl întâlneşte la festivalul concurs „Johnny Răducanu” de la Brăila, în combo-ul condus de Andrei Tudor, care pune practic în scenă concurenţi de top din toată Europa. Acolo am aflat de proiectul „Unspoken”, atunci când era în stadiul de proiect. Devenit certitudine în urmă cu un an, discul a fost repus în scenă la Sala Radio, în 29 mai 2019.

(w882)

Compoziţiile lui Burneci au fost interpretate de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Simona Strungaru (în acelaşi timp şi orchestrator al pieselor), împreună cu instrumentişti precum pianistul George Natsis, saxofonistul Cristian Soleanu, chitaristul Nicu Patoi, percuţionistul Ghassan Bouz, flautistul Cezar Cazanoi, tambalistul Anatol Cazanoi şi solista Irina Sârbu. Un regal în portofoliul „Remix” şi TVR 3!

Credit foto: fb Sebastian Burneci

Producător Doru Ionescu

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Emisiunea TOTI IMPREUNA aduce către telespectatori aspecte din viaţa culturală şi socială a MINORITATILOR din Banat şi prezintă cele mai importante evenimente din activitatea comunităţii.

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

 

#tvr3