loader
Foto

„Remix” cu Elven Bird și Mustang | VIDEO

Sâmbătă, 26 iunie, ora 22:00, pe TVR 3 și online pe TVR+, Doru  Ionescu v-a propus să revedeți, într-o ediție Best of a "Remixului", două întâlniri din pandemie cu Elven Bird și Mustang.

 

Remix

Iulia Munteanu, de loc din Întorsura Buzăului, a început să apară în public la concursuri de muzică folk, atunci a fost nevoită să cânte și compoziții proprii. Succesul o încurajează să abordeze concerte de club, singură dar și în ambianțe de duo, trio, cvartet… Muzica sa, una de atmosferă, intimă, a prins contururi în mesaj, orchestrații, stare, astăzi are stil!

(w882) IUL

Prin lucrările soțului ei, artistul video Daniel Munteanu, telespectatorii pot descoperi o dimensiune la fel de importantă - videoclipurile postate pe YouTube.

(w882) d

Discografia a fost etalată la început sub titulatura Iulia Em: „Eyes Closed” (cu melodii în limba engleză) respectiv „Se plâng de mine îngerii” – cu câteva extracții / interpretări dinspre folclor, acela vechi și autentic, care stau de minune în stilul Iuliei (acolo figurează „Berceuse Roumain”, pe versurile Iuliei Hașdeu). Pentru noul disc, „The Japanese Tree” (lansat între timp, în primăvara anului 2021), Iulia va purta pseudonimul artistic Elven Bird (ultimele clipuri sunt astfel postate pe youtube). Rubrica prefațează din plin noul op, prin fragmente ale unor înregistrări la care au participat A G Weinberger ori Dan Byron. Surpriza mare rămâne, însă, în abordarea vocală, orchestrală și, cu riscul de a comite o repetare, video! Un moment „Remix” cât se poate de interesant, în care imaginea va sta pereche lângă muzică.

(w882) M

Grupul orădean Mustang există de ani buni pe scena rock, astăzi în componența: Ioan Florea – voce, Adrian Ioan – claviaturi, Mark Mihele – bass, Tamás Paskuy – chitară și voce, Miki Cservak – tobe. Cunoscută pentru activitatea intensă de covers-band, așadar cu un bun rodaj în echipă, formația și-a luat inima în dinți și a purces la înregistrarea unui disc cu compoziții originale 100%. Aici a intervenit salutar claviaturistul Gabriel Băruța (cu un portofoliu serios, din care se distinge performanța cu trupa sa Hotel FM, care a reprezentat România în finala „Eurovision” în anul 2011). A fost lansat videoclipul „Mustang Manifest” (o întâmplare reală, aceea a reîntâlnirii, după 33 de ani, a solistului și a textierei formației, o poveste de la alb-negrul liceului la colorul prezentului, suspendată între... „Generații” – titlul CD-ului prezentat în concert la București, în 11 septembrie). Discul se înscrie pe coordonatele pop-hard-rock instituite de decenii de formații precum Compact ori Conexiuni, așadar o muzică accesibilă cu refrene acroșante, interpretată impecabil și live. Un material variat, cu texte inspirate ale Danielei Florea și mijloace de expresie susținând de minune intenționatul dialog - punte între generații. Prezentarea CD-ului este una de excepție, mulțumiri echipei video orădene pentru sprijinul profesionist în realizarea reportajului „Remix”.

(w882)

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Manuela Iftimoaei

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3