loader
Foto

Remix: Roșu și Negru / Dirty Shirt-25 de ani

În 5 iunie 2021, de la ora 22,00, Doru Ionescu vă invită să urmăriți la TVR 3 o ediție "Remix" cu jazz-rock, apoi etno-metal-rock: Petrișor & Sebastian Burneci și proiectele lor de alaltăieri și de azi / Dirty Shirt – 25 de ani și o pandemie.

 

Remix

Muzicianul Sebastian Burneci povestea într-o ediție „Remix” despre discurile copilariei, deținute de tatăl sau. Petrișor Burneci, la rândul lui trompetist, a fost intervievat în ziua în care a împlinit 70 de ani, față în față cu... așchia și arhivele Roșu și Negru.

(w882) remix

Imagini rarisime datate 1971 - cu cel mai cunoscut grup al jazzului ieșean din anii 60 – 70, acela al fraților Popovici – introduc formația beat, apoi jazz-rock Roșu și Negru.

(w882) remix

Un cadru deosebit pentru studentul la conservatorul din Iași, care a fost cooptat de o trupă care avea să scrie pagini glorioase în muzica românească ușoară, de categorie grea. Ajunsă în vârful topurilor românești încă din 1969, cu ocazia primului Festival Național de Muzică Pop, trupa revine în 1971 la al doilea concurs „Club A”.

(w882) remix

Multipremiată pentru lucrarea conceptuală „Soare și vânt”, formația încheie anul cu mai multe clasări în topurile instrumentiștilor, plus hitul anului - „Cadrane”. Peste decenii, „Remix” propune o transmitere a ștafetei inedită, respectiv colaborarea tatălui și a fiului într-o provocare a proiectului „Rockul Carantinei”, ghiciți la care piesă... după 50 de ani / la mulți f-ani!

(w882) remix

În toamna trecută, grupul rock românesc nr 1 la export de ani buni de zile, Dirty Shirt din Seini – Maramureș, a reușit să organizeze la Arenele Romane un concert la un sfert de veac de la debut. Ar fi trebuit să urmeze un întreg turneu, cu DVD și așa mai departe, dar pandemia a amânat planul aniversar. Pe de altă parte, formația a întreținut anul trecut o emisiune on-line, așa cum nu și-ar fi imaginat nimeni din staff înainte de carantină. Portofoliul este impresionant. Felicitări și La Mulți F-Ani, Dirty Shirt!
.
(w882) remix
.
credite foto: arhive personale
.

16:55 Teleshopping-Publicitate

17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Timișoara

* Producator Marius Graţian Barbos

Transmisiune directă

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3