loader
Foto

„Remix” cu simfo şi rock, de ieri şi de azi, din ţară şi din străinătate

În 20 noiembrie, de la ora 24.00, la TVR3 – un „Remix” cu simfo şi rock, de ieri şi de azi, din ţară şi din străinătate, cu Dorian Pîrvu, Doru Trăscău și Valentin Farcaş.

 

Remix

Cu o avanpremieră youtube TVR de Ziua Dobrogei (14 noiembrie), ediţia începe cu un clip care ilustrează prima parte a unui „Concert pentru pian şi orchestră”, semnat de Dorian Pîrvu, unul dintre cei mai inspiraţi claviaturişti rock români de un deceniu, cel puţin.

După acea prelucrare la sintetizator a câtorva motive teme din „Rapsodia” enesciană, ilustrată de „Remix” în urmă cu doi ani, aşadar în cheie modernă, muzicianul s-a repliat la muzica începuturilor sale. Dacă va avea parte şi de un concert cântat live (cu orchestră simfonică), credem că îşi va fi dus cu bine la capăt şi această pornire componistică, nu la îndemâna oricui.

(w882) Dorian

(w882) Dorian

Solistul Doru Trăscău a ajuns pe cele mai mari scene rock alternativ ale ţării cu grupul bucureştean AB4. După desfiinţarea trupei, în 2008 a înfiinţat The Mono Jacks, cu care s-a întors în topuri, apreciaţi deopotrivă de public şi media. Cu ocazia unui concert al formaţiei la Botoşani, tinerii jurnalişti de la Buzz Media i-au ţinut calea şi l-au intervievat pentru Televiziunea Adolescenţilor, dar şi... „Remix”! Interviul este ilustrat cu câteva videoclipuri şi filmări de concert deosebite, între care „1000 de Da” (heavy rotation în pandemie la Radio Guerrilla), fantasticul scurt-metraj „Infinit” (realizator: Andi Dumitrescu), „Gândurile” (symphonic live cu AltOrchestra, dirijor Tiberiu Soare) ş.a.

(w882) Doru Trasc

(w882) Mono

Valentin Farcaş, liderul formulelor progressive / jazz-rock Experimental Q din anii 70 respectiv 80, a revenit în această vară pe scenele cluburilor rock bucureştene. După ce, în 2010, membrii primei formule s-au reunit pentru un concert unic filmat de „Remix”, melomanii au redescoperit portofoliul impresionant de înregistrări ale formaţiei, prin intermediul a două CD-uri – „Atlantis” şi „Reflux”. De curând, colecţionari precum Remus Miron şi Claudiu Oancea au pus în pagină două discuri vinil cu Experimental Q. Povestea e mai lungă, Claudiu încercând să intermedieze reunirea formaţiei răspândită în Canada, Suedia şi Germania, la „Gărâna Jazz”. Din motive obiective, concertul nu a putut fi abordat, în schimb Valentin a revenit în Bucureşti cu trei recitaluri inedite „Experimental solo guitar”. Noi sperăm într-un concert viitor Farcaş / Tunariu / Bucaciuc, când condiţiile o vor permite.

(w882) Vali Farca

(w882) Experiment

Credite foto: arhive personale, discogs

Producător: Doru Ionescu

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3