loader
Foto

Galerie foto

Mircea Baniciu în concert la „Folk la altar”

Duminică, 18 decembrie - o ediție specială ”Remix” cu Mircea Baniciu în concert la „Folk la altar”- Râşnov, 2022. Pe TVR3, de la ora 24:00.    

 

Remix

După o primă ediţie pusă la cale cu echipa „Remix”, Asociaţia Mioritics a revenit în Biserica Evanghelică din Râşnov cu un nou afiş (27 – 30 iulie 2022), recuperând pe de o parte prima generaţie de artişti ai genului, pe de altă parte deschizând porţile generaţiei următoare.

(w882)

Prima seară a fost încheiată de recitalul unuia dintre corifeii folkului românesc, Mircea Baniciu. Un solist (dar şi chitarist) care are o carieră la fel de strălucitoare şi după plecarea grupului Phoenix. Cum se va vedea şi în interviu, începutul solo al tânărului timişorean a fost luminat de descoperirea sa de către Nicolae Covaci. Dar încercările underground au existat atât înainte de 1971, cât şi în perioada din preajma exploziei etno-rockului Phoenix. Cu atât mai mult, compoziţiile sale s-au aglutinat într-un portofoliu vizibil încă din toamna anului 1977.

(w882)

(w882)

În 10 noiembrie, la Teatrul Naţional din Timişoara, Mircea Baniciu a fost sărbătorit pentru 50 de ani de carieră. Un eveniment la care a participat şi echipa „Remix”, la care aniversatul nu a cântat decât la sfârşitul galei de peste trei ore, transmise de TVR 3 în 1 decembrie.

(w882)

(w882)

Numeroşi prieteni muzicieni din mai multe generaţii au cântat melodiile celebre ale menestrelului, astfel încât recitalul de duminică seara completează fericit filmarea evenimentului de către TVR Timişoara. Cu speranţa că Gala „Stele româneşti” va fi urmată de o ediţie bucureşteană, cel puţin, vă invităm la o ediţie „Remix” deosebită, în perioada în care se împlinesc 50 de ani de la primul concert Phoenix - „Cei ce ne-au dat nume”.

La mulţi f-ani, Mircea Baniciu şi fie să renască!

Credite foto: Daniel Secărescu, Dana Cristescu, Radu Rădescu

Producător: DORU IONESCU

13:00 Selfie

*Studioul teritorial Timișoara

* SELFIE are în vedere artiști, muzicieni, tineri pasionați de știință sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceștia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret și vor spune despre ei lucrurile care consideră că ii fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveștile acestor oameni, care are cam aceeași vârsta ca și protagoniștii. SELFIE este o emisiune dinamică, neconvențională, în care orice este posibil!

*Invitata Ana Maria Ursu

Producător Roxana Morun

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3