loader
Foto

Remixul de duminică: Ion Baciu jr, Valeriu Sepi și Rezident Ex

Noutăți jazz, rock și metal în Remixul de duminică, în reportajele cu Ion Baciu jr, Valeriu Sepi – Phoenix și Rezident Ex! Pe TVR 3 de la ora 22.35.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

ION BACIU jr (Suedia)

Un interviu cu marele muzicolog Florian Lungu îl readuce în atenție pe unul dintre cei mai valoroşi pianiști români de jazz, apărut pe scene în ultimii ani ’70.

(w882) 1984

Emigrat în deceniul următor în Suedia, Ion Baciu jr a studiat, cântat și înregistrat în Marea Britanie, New York și Suedia, câștigând aprecierile muzicienilor, criticilor și fanilor jazz din străinătate.

(w882) CU HT

Restabilit la Iași în anii 2000, pianistul a revenit și în muzica românească, cântând deopotrivă cu români și suedezi. S-a întors în Suedia, de unde desantează unde este invitat, din păcate rar.

(w882) Ion Baciu

Anul trecut, a concertat în companii onorante la Stockholm și în Israel. Ediția conține imagini inedite de concert, filmate din 1979 încoace.

(w882) Harnosand

VALERIU SEPI (Timișoara)

Celebrul percuționist cu capre de la Phoenix, Valeriu Sepi este, în fapt, un artist plastic, prea puţin cunoscut în România.

(w882) Phoenix

Cu un cuvânt important în imaginea celui mai important grup rock românesc (coperte de disc, afișe etc), la mijlocul anilor ’80 s-a stabilit la Heidelberg, unde a continuat să picteze, iar din anii ’90 a acceptat o provocare din Singapore.

(w882) vernisaj

De acolo, traseele job-urilor s-au evazat precum imaginaţia artistului, din Australia până Brazilia, trecând prin Malayezia, Indonezia, Nepal ori… Gărâna.

(w882) Sepi

Repatrierea din ultimii ani l-a repus meritat în drepturi în breasla timișoreană, inclusiv la „Muzeul Banatului”.

(w882) Int

Portretul Remix este difuzat cu ocazia expoziţiei personale „Mitologii personale”, vernisată în martie 2017 la sala „Constantin Brâncuși” a Parlamentului României.

REZIDENT EX (Hamburg)

Grupul rock fondat de Octavian Iepan (ex Metamorf, Cargo, Sector 3, Flying Wood, Locatarii) are o singură ţintă: scenele din România.

(w882) rez

Tavi nu este la prima încercare de a strânge instrumentişti români din diaspora, dar cu siguranță aceasta este cea mai importantă.

(w882) rez

După un prim CD lansat în urmă cu câțiva ani, alături de Christian Podratzky (Berlin) la bas, chitaristul compozitor Tavi i-a adus în formație pe prietenii săi cunoscuţi în toată Europa, chitaristul Matthias Lange şi bateristul Mark Cross.

(w882) rez

Noul solist, în urma unei selecţii naţionale - Sebastian Simonis, singurul rezident în România. Anul trecut a fost înregistrat astfel un nou disc – „Audio Doping”, lansat în aceste zile - cu un producător din Hamburg, Thomas Schrodey (practic membru al trupei, care o însoțește cu pupitrul de sunet în concerte).

(w882) rez

Reportajul cu Rezident Ex este o avanpremieră la turneul de lansare a celui de-al doilea disc, parafrazat de realizatorii emisiunii cu deviza „Noi să fim noi”, cum spune titlul primului videoclip. Cum? În limba română. Rock!

(w882) rez

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Telejurnal regional

* Studioul teritorial Timișoara

* Producator Marius Graţian Barbos

Transmisiune directă

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Iaşi

*Matematica în universul adolescenței

Lumea a trăit dintotdeauna într-o competiție. Se pare că pentru progres a fost și este nevoie de așa ceva. Astăzi, întrecerile între oameni se desfășoară în diverse domenii.

Vis, aspirație, performanță. Reprezintă pentru majoritatea repere ale traseelor în viață. În context, figurează și olimpiadele școlare la obiecte de învățământ pentru diferite nivele de vârstă și de pregătire. În România, ele se petrec anual, descătușând energii și emoții elevilor, cadrelor didactive și părinților.

Producător Vasile Arhire

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3