loader
Foto

Remixul de sâmbătă: Povești de viaţă din lumea românească...cu cântec remixat

Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 23.00, la TVR 3 şi pe TVR+, povești de viaţă din lumea românească...cu cântec remixat.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

RAUL DUDNIC (Toronto, Canada)

A fost folkist şi chitarist bas în grupurile timişorene, culminând cu Abra şi Cargo.

(w882) Cargo

După 1990, și-a încercat puterile în jurnalistică, a văzut ce se întâmpla prin Franța... și dus a fost. În Canada, cu tot cu năravurile de acasă.

(w500) Dudnic

A continuat să cânte cu grupuri formate cu alţi muzicieni români (trupa Nashpa Sound, solistul Gilmar Oprișan), de curând a acompaniat-o pe Aura Urziceanu la o aniversare...rotundă!

(w882) Dudnic

Însă în primul rând şi-a reluat meseria descoperită în România postdecembristă.

(w882) Raul

Emisiunea TV a lui Raul (realizată la Toronto) „Noi, românii” investighează în primul rând subiecte ale marii comunităţi româneşti din Canada, fireşte şi muzica lor; așa am aflat de a doua viață a grupului F.F.N., ori de muzicieni importanți precum Gia Ionesco sau Chris Cigolea.

(w882) Raul

Pe ultima sută de metri, un disc semnat Raul Dudnic.

(w882) Raul

CĂLIN UNGUREANU (Haarlem, Olanda)

Chitaristul arădean a evoluat în studenția de la București cu grupuri precum Coral ori Sideral.

(w500) Carusel

După facultate a cântat ani de zile cu o formație bănățeană care a făcut ceva valuri în rockul românesc, Carusel.

(w882) Carusel

A emigrat în Olanda și a păstrat domeniul muzical, lucrând până la pensionare în industria discografică, pentru concernul CBS - Sony, colaborând cu artişti şi producători de la Pink Floyd la Michael Jackson.

(w882) Carusel

Aşadar, o altfel de colaborare la muzica lumii; băiatul lui Călin - Rick - are la rândul său o formație, pentru conformitate metal rock.

(w882) Carusel

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

Importanța examinărilor imagistice

Producător Claudia Dănăilă

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*„Horile de altădată”, un spectacol organizat, în prag de primăvară, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu TVR Cluj și Radio România Cluj! Acest eveniment aduce în lumină tradițiile autentice și omagiază o cunoscută interpretă de muzică populară, Maria Marcu. Totodată, marchează 70 de ani de la primul semnal în eter al postului teritorial Radio România Cluj.

Veți avea ocazia să vă bucurați de cântăreți clujeni de renume, precum: Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Claudiu Ciotleuș și Melisa Cuc, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” sub conducerea muzicală a lui Tudor Căucean.

De asemenea, Grupul tradițional „Zegrenii din Ceaba” va aduce pe scenă momente deosebite, de jocuri populare din zona Clujului! (partea II)

Prezentator Alin Pop

Producător Luminita Purdea-Cotutiu

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3