loader
Foto

Reportaje culturale din centrul Transilvaniei

Vineri, 9 decembrie, ora 13.30, la "Picătura de cultură" vă propunem reportaje culturale din centrul Transilvaniei.

 

Picătura de cultură

Echipa emisiunii „Picătura de cultură” va poposi mai întâi la Teatrul Național Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu” care sărbătorește 60 de ani de teatru în limba română.

Stagiunea aniversară s-a deschis cu premiera spectacolului „Ierbar”: o meditaţie poetică despre viaţă, având ca sursă de inspiraţie poezia însăşi, dar şi natura.

(w882) 1

Producția teatrală a însemnat și revenirea regizorului Radu Afrim la trupa română după mai bine de 20 de ani. Apreciatul regizor român semnează și scenariul spectacolului „Ierbar”, inspirat de volumul de poezie „Cartea plantelor şi animalelor“ de Simona Popescu.

(w882) 2

17 lucrări de mari dimensiuni ce folosesc tehnica printului digital formează expoziția personală de colaj a artistului fotograf Cezar Buliga. Expoziția „Remix” a fost găzduită de Galeria „Art Nouveau” a Uniunii Artiștilor Plastici Tg. Mureș.

(w882) 5

(w882) 4

Bustul lui Iancu de Hunedoara va dăinui în Cetatea Târgu Mureș în fața turnului Bisericii Reformate pe care l-a finanțat și ctitorit. Ioan de Hunedoara, cunoscut și ca Iancu de Hunedoara a fost ban al Severinului între 1438-1441, voievod al Transilvaniei între 1441-1446, guvernator și regent al Ungariei între 1446-1453 și căpitan general al regatului între 1453-1456, mare comandant militar, tatăl regelui ungar Matei Corvin.

(w882) 7

(w882)

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3