loader
Foto

Galerie foto

Reporter special - "România s-a născut la Iaşi"

Pe 24 ianuarie ne amintim că "România s-a născut la Iaşi", apoi uităm de acest oraş pînă la următoarea aniversare a micii uniri. Povestea se repetă an de an.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

De oraşul Iaşi sunt legate trei momente cheie din istoria noastră - 1600, 1859 şi 1916 – 1918.

Iaşul - numit cîndva "Florenţa României" - a fost capitală de ţară aproape 300 de ani. De la Iaşi a plecat ideea unirii de la 1859, chiar dacă politicienii ieşeni ştiau că printre consecinţe se numără şi cedarea statutului de capitală. Au fost şi intelectuali care s-au opus unirii principatelor. Apoi Iaşul avea să redevină „capitală a rezistenţei pînă la capăt” în perioada 1916-1918.  România s-a refugiat la Iaşi în timpul primului război mondial şi a supravieţuit prin acest oraş.

Sunt multe evenimente istorice legate de numele oraşului Iaşi. Cele mai importante sunt scoase în evidenţă de istoricii Ion Agrigoroaei, Gheorghe Iacob şi Adrian Cioflâncă. Un reportaj de  Relu Tabără, Loredan Baiardi, Gabriela Baiardi.

Reporter special

TVR 3 - 25 ianuarie 2014, ora 19.30
TVR IAŞI  - 27 ianuarie 2014, ora 20.00

O producţie TVR Iaşi

http://www.facebook.com/tvriasi
http://www.facebook.com/fanTVR3
http://www.tvr.ro

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3