loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoarea iei românești

Teodora Drăgoi v-a invitat miercuri, 24 iunie, de la ora 10.00, pe TVR3, la o ediție specială prin care celebrăm cămașa tradițională românească.

 

Teodora Drăgoi Pop
Cântec și poveste

Parcul din Curtea Televiziunii Române a fost, în anul 2017, gazda primitoare a expoziției de costume tradiționale femeieşti. S-au alăturat cu cântece și voie bună interpreți de marcă ai folclorului, pentru a aduce laude și mulțumiri femeii de la sat, cea care de-a lungul anilor a trudit cu migală și pasiune pentru ca iile noastre românești să fie unice în lume.

Pe 24 iunie, în tradiția populară se sărbătorește Drăgaica - în Muntenia și Oltenia, sau Sânzienele – în Ardeal, iar semnificația sărbătorii este asociată cu cea a dragostei, a bucuriei și a poftei de viață.

Ziua de 24 iunie a devenit Ziua Universală a iei românești prin efortul Comunității „La Blouse Roumaine”, care încă din anul 2013 a propus ca ia să devină brand de țară. În anul 2015, primarul din Washington D.C a proclamat ca ziua de 24 iunie să devină ”Ziua Universală a Iei” și aceasta s-a datorat în primul rând implicării Comunității românești din Statele Unite ale Americii și a Ambasadei României la Washington.

Teodora Drăgoi şi invitatele sale speciale amintesc de lada de zestre a străbunicii, de ia românească recunoscută ca simbol al culturii române și de faptul că popularitatea iei a crescut foarte mult, atât pe plan național, cât și internațional, devenind chiar sursă de inspirație pentru vedete și creatori de modă celebri.

(w882)

Ia românească, parte a patrimoniului național, dar și simbol al feminității, este sărbătorită cu fast la TVR3.

(w882)

Invitați speciali: arh. Ioana Corduneanu – Comunitatea „Semne cusute” și Mariana Birică – interpretă și colecționară de piese de port popular

Invitați: Lia Lungu, Marioara Man Gheorghe, Mariana Anghel, Ioana Maria Ardelean, Angelica Flutur, Laura Haidău, Simona Crețan, Cristina Vrâncianu, Adriana Anghel, Bianca Vlad, Dorina Mete

Realizator și producător: dr. Maria Tănase Marin

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3